реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

У Чернігові вивезення сміття дорожчає

У Чернігові зросте тариф на вивезення сміття — таке рішення ухвалив виконком міської ради.

Із 1 липня в обласному центрі зросте тариф на вивезення сміття — таке рішення ухвалив виконком міської ради. Спричинило це подорожчання електроенергії, збільшення мінімальної зарплати. Порівняно з минулим роком вартість пально-мастильних матеріалів збільшилася на 26,8%, а тарифи на електроенергію — на 13%.

Міський голова Владислав Атрошенко, вивчивши розрахунки комунальників, зазначив: «Підняття тарифів не викликає у мене задоволення. Але я бачу фінансовий стан підприємств ЖКГ. Бачу, що вони скоро залишаться без працівників, адже на пропоновані там зарплати молодь не піде. Тому перерахунок тарифів дасть змогу підприємствам виходити на ринок праці з більш-менш нормальними зарплатами. І працювати не у збиток».

Комунальники запевнили, що за перший квартал року їхні збитки становлять 900 тис грн. А ще треба оновлювати техніку, яка відпрацювала по п’ять термінів експлуатації.

Сумарно платіж за вивезення сміття на місяць з людини, яка живе в багатоповерхівці, становитиме 18,05 грн, із мешканця приватного сектору — 19,06 грн. У міській раді запевняють, що й після підвищення тариф буде середнім по країні.
"Голос України"



Теги:Чернігівська міська рада, сміття, тарифи


Читайте також



Коментарі (0)
avatar