реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

У Чернігові виклали портрет Бандери зі свічок

Перший день нового року біля Катерининської церкви у Чернігові націоналісти пошанували 104-річчям Героя України Степана Бандери.

- Що б не казала влада, Степан Бандера - народний Герой. А хто не знає свого минулого, не знатиме і свого майбутнього. Ми прийшли відзначити 104-ту річницю від дня його народження. Хтось святкує Новий рік за столом, а ми святкували день народження Степана Андрійовича свічками. Це також і свічки пам'яті за усіма українцями, які були знищені і замордовані за часів радянської влади, - сказав один із учасників акції отець Євген (Орда).

Націоналісти виклали зі свічок портрет провідника і його було видно при в'їзді до міста.

-- Ми до цього старанно готувалися: закупили свічок, розкреслили по квадратах зображення і таки чином виклали портрет, -- розповів голова обласної організації Конгресу українських націоналістів Валерій Рябченко.

Цьогорічне вшанування Степана Бандери було поєднане ще і з нагадуванням про забуту сторінку української історії -- цього дня 1919 року більшовики вирізали багато жителів містечка Городня.



Теги:Степан Бандера, кун, націоналісти, Катерининська церква, Чернігів


Читайте також



Коментарі (5)
avatar
1
Каким боком этот урод к Чернигову? он даже не знал о его существовании. Не надо черниговцам забивать мозги и рассказывать что бандера герой. Для нас он никто и звать его никак. Хотят захидняки его чествовать - это их дело. но нам навязывать ничего не надо и не надо соваться со своим уставом в чужой монастырь. Националистам не место в нашем замечательном многонациональном городе!!!
avatar
2
Степан Бандера - справжній Герой України, мученик з її волю. Ніяким холуям "русского мора" не вдасться цього заперечити...
avatar
3
відколи це Чернігів "многонациональний город"? вшановували Бандеру на західняки, а свої, чернігівці. Так шо не нада "ля-ля"
avatar
4
Замість того щоб ретельно вивчати історію і аналізувати події і їх уроки частина панства, таварісчів і гаспод з паспортами громадян України оперує ідеологічними штампами і стереотипами минулого.
Це користі не принесе нікому з них, крім наших конкурентів у світі.
avatar
5
C каких это пор, Чернигов многонациональный город?
avatar