реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

У Чернігові відкрили «Бібліотеку під зеленими вітрилами»

У четвер, першого червня, біля обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка в Чернігові було багатолюдно. Тут розташувалася «Бібліотека під зеленими вітрилами», яка і цього літа залишається комфортною і ближчою чернігівцям і гостям міста, які хочуть цікаво та корисно проводити дозвілля.

У своєму привітанні директор бібліотеки Інна Аліференко зазначила, що символічно, що урочисте відкриття літнього читального залу співпало зі святом Міжнародного дня захисту дітей, адже діти – це найголовніший скарб нашого суспільства, наше майбутнє. Найкращий спосіб виховати дитину – навчити її читати, а потім – привести до бібліотеки. Адже бібліотека – це ворота в майбутнє.

Програма заходу була побудована так, аби зацікавити всю родину. Малеча була в захопленні від казкових героїв, що завітали разом з артистами Чернігівського обласного театру ляльок ім. О. Довженка. Затамувавши подих, дорослі і малі спостерігали за виступом вихованців циркової студії «Тріумф». Східний танець у виконанні Анни Аліференко просто зачарував усіх присутніх.

Але не тільки розваги чекали на гостей свята – разом з працівниками міського центру зайнятості діти здійснили інтерактивну подорож до країни професій, а їхні батьки отримали корисні поради, як здібності дитини спрямувати на вибір професії. Про права дітей розповів директор Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Бобруйко, а Сергій Забара, учасник ГО «MART», провів флешмоб #МиЗнаємоСвоїПрава.

Учасники І Всеукраїнського стартапу «Дотиком душі», чернігівські поети Ігор Яковішак, Сергій Таранець, Наталія Дорошенко, Анна Дмитрук закружляли гостей у поетичному серпантині. Музичним привітанням для всіх став виступ друзів бібліотеки акустичного гурту «Голос душі» (Ольги та Руслана Шведів і Ярослава Дудича).

На гостей свята нахлинув хвилею і не залишив байдужими океан книг: книжкові виставки «Щоб сонцю і квітам всміхалися діти», «Періодика інформує», «Права дитини в Україні» і буккроссинг. А ще багато розваг: фэйс-арт шоколадом і напої від кафе «Львівська майстерня шоколаду», піца від ресторану «PASTA-BASTA», цукерки від кафе «Веселі Карамелі» та подарунки від магазину «Школярик». Щира дяка спонсорам за душевну щедрість, меценатську допомогу та тісну співпрацю!

У тіні великих лип, що нагадують вітрила кораблів, кожен, чи то мешканець, чи гість нашого міста, зручно розташувавшись за столиком, може переглянути нові книги і свіжі журнали на будь-який смак. Коротка зупинка у літньому читальному залі бібліотеки дозволить з комфортом провести час і потім продовжити свій шлях, отримавши натхнення для творчості та майбутніх справ. Можливо, така приємна літня зустріч стане початком великої дружби з бібліотекою ім. В. Г. Короленка, яка, до речі, розташована в самому центрі міста. Літній читальний зал працюватиме з понеділка по четвер з 11.00 до 17.00 впродовж літа.

Олена ПОПОВИЧ



Теги:обласна бібліотека Короленка, пропаганда читання


Читайте також



Коментарі (0)
avatar