реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

У Чернігові туристичні рекорди

Вересень став третім місяцем рекордів для Національного архітектурно- історичного заповідника «Чернігів стародавній» - до його музейних об’єктів завітали більше 31 тисяч відвідувачів. Це рекорд у цьому році. Хоча два минулі місяці також відзначалися рекордними, порівняно з такими ж місяцями навіть доковідних років.

В основному їдуть туристи з Києва, але, як повідомив вчений секретар заповідника Сергій Черняков, багато туристів і з Харкова, Львова, Полтави, Сум, Дніпра, Кривого Рога, Черкас. Стабільними є і замовлення екскурсій.

Певна річ, пояснити таке зростання можна, в першу чергу, ковідними обмеженнями, коли не так просто виїхати на відпочинок за кордон. Проте не треба відкидати й зростання інтересу українців до своєї історії, яку дають відчути об’єкти чернігівського заповідника. Найбільшим інтересом користуються Антонієві печери, але немало гостей відвідують і Спаський собор – найдавніший на Русі за часом початку побудови (зі збережених, звісно), і Єлецький монастир та Троїцький собор, зведений на кошти гетьмана Івана Мазепи.
"Голос України"



Теги:Спаський собор, НАІЗ Чернігів стародавній, Сергій Черняков, туризм, Антонієві печери


Читайте також



Коментарі (0)
avatar