реклама партнерів:
Головна › Новини › Спецакції

У Чернігові два дні писали писанки

Чернігів — місто, в якому памя`тають і шанують народні традиції.
Черговим прикладом цьому став організований чернігівським міським проектом “Клуб.ОК” культурно-мистецький захід “Великодня писанка”.
Два передсвяткові дні, 22-23 квітня у КМЦ “Інтермеццо” зустрічали всіх, хто мав бажання навчитися традиційному писанкарству. Дітей, що завітали на подію, та їх батьків навчала цьому майстер народної творчості, членкиня Спілки майстрів народного мистецтва Ольга Костюченко, яка детально розповіла і наочно крок за кроком показала, як самостійно створити традиційну українську писанку. Під час бесіди можна було дізнатись і про те, який зміст вкладено в кожен символ, котрий наноситься на Великодню писанку, що він означає, від чого оберігає.
Далі гості події могли за бажанням продовжити розпис або на традиційному матеріалі, або на повітряних кульках, або ж зробити малюнок на асфальті. Останній варіант відразу привабив до себе наймолодших учасників, якими були розмальовані десятки пелюсток-яєць довкола «Писанкової клумби». Творчу уяву юних писанкарів тонізував «Живчик».
Відвідувач «Інтермеццо», гість з Гамбурга гер Ванзе не обмежився спогляданням дивного для нього процесу, а й сам, взявши до рук писачка, зачерпнув воску і написав першу у своєму житті писанку.
В планах проекту «Клуб.ОК» проводити «Великодню писанку» щороку, та по можливості вивести цей захід на рівень фестивалю.
Організатори вдячні партнерам, що надали підтримку: ріелторській компанії «Контактика», мистецькій галереї «Круті Сходи», культурно-мистецькому центру «Інтермеццо» та представництву ТМ «Оболонь» в Чернігові.
- Мені дуже сподобалось!, - із захопленням прокоментувала Антоніна Колеснікова, яка прийшла на акцію разом зі своїм онуком.









Коментарі (0)
avatar