реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

У Чернігові буде пам'ятник кінорежисеру

Вуличка - апендикс, ляльковий (?) театр та бібліотека -- це все, що є імені Олександра Довженка у Чернігові. Обласний центр зовсім неналежно пошанував видатного земляка, світової слави кінорежисера, уродженця Сосниці і співця зачарованої Десни.

Так і виникла ідея встановити у Чернігові пам'ятник Олександру Довженку. Вже вибрано місце, є автор проекту -- київський скульптор, замовником виступить виконком міської ради, а профінансує прилуцько- московський меценат Юрій Коптєв.

Сьогодні рада обласної організації Національної спілки краєзнавців, якою керує директор Інституту історії, етнології та правознавства імені О.Лазаревського Олександр Коваленко, схвалила проект місця та саму ідею пошанування видатного кінорежисера.

Встановлення пам'ятника планується здійснити наступного року.



Теги:українське кіно, кінорежисери, Олександр Довженко, Спілка краєзнавців


Читайте також



Коментарі (9)
avatar
1
А що є в Чернігові імені Пантелеймона Куліша?
Так само в Ніжені, де він працював і написав "Чорну раду" - нічого.
Зате є вулиця імені Марка Бернеса, меморіальна дошка йому ж, паркова скульптура "Марк Бернес у ролі Аркадія Дзюбіна", подарована місту громадянином РФ Ю.Коптєвим. А прожив артист у місті перші п'ять років і більше не навідувався...
О.Довженко був достатньо пошанований у тоталітарні часи, тому щонайменше подив викликає така концетрація уваги на його постаті нині.
avatar
2
А де вибрано місце для пам'ятника, невже знову на Валу?
avatar
3
Планується установити пам'ятник біля Валу, в центрі міста, на старовинній вулиці, яка також буде реконструйована
avatar
4
У менше ніж 100 метрах від Колегіуму?
avatar
5
на початку вулиці Серьожнікова від Валу
avatar
6
Хто такий Серьожніков, якого хочуть замінити Довженком? Краще б замінили на П.Куліша, а без пам'ятника якось буде. Взагалі, які назви вулиць є навколо Валу? Боюсь, Чернігів поступово перетвориться на київський дісней-ленд з подачі заїзджих меценатів.
avatar
7
Наразі мова за Олександра Довженка. А що мав зробити великий кіногеній-земляк, задля "безпроблемного" зайняття відповідного та заслуженого місця у обласному центрі? Давайте, наші рідні меценати, вперед, не відставайте.
avatar
8
Пантелеймон Куліш закінчував Новгород-Сіверську гімназію, яка тепер ім.К.Ушинського. Цікаво, а як пошановано П.Куліша у вашому місті, пане Борисе, і О.Довженка?
avatar
9
Відношення цієї непатріотичної влади однакове до вшанування і першого і другого українського достойника. Маємо згадку про П.Куліша на мемориальній дошці серед випускників чоловічої гімназії, а у О.П.Довженка взагалі геть нічого!?На жаль місцевий так званий бізнес зорієнтований або на проросійську духовну орбіту, або на простий підрахунок прибутку!?
avatar