реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

У Білорусі переповнені тюрми і СІЗО

Кількість затриманих у Білорусі за усі дні протестів через незгоду з попередніми результатами виборів наблизилася до 7 тисяч осіб.

Як пише "Європейська правда" з посиланням на державне інформагентство БелТА, про це повідомляє МВС Білорусі.

Як повідомила речниця відомства Ольга Чемоданова, за останню добу затримали близько 700 осіб.

МВС стверджують, що за всі дні протестів постраждали 103 правоохоронці, з них 28 госпіталізовані.

У відомстві заявляють, що були випадки зумисного наїзду автомобілями на силовиків, та що "для зупинки порушників правоохоронці застосовували зброю".

Також повідомляють, що у Мінську затримали двох хлопців, які заповнювали пляшки запалювальною сумішшю.

Напередодні МВС заявляло про більше 1000 затриманих. У вівторок, 11 серпня - про 2 тисячі, а 10 серпня - 3 тисячі затриманих. Таким чином, загальна кількість затриманих становить вже близько 7 тисяч осіб.

Нагадаємо, серед них - щонайменше троє громадян України, їх обвинувачують за статтею кримінального кодексу, що передбачає санкцію від 3 до 8 років позбавлення волі.

Яку кількість з цих людей вже відпустили - точно не відомо. За інформацією білоруської служби "Радіо Свобода", з одного з ізоляторів Мінська сьогодні відпустили близько сотні затриманих.

Ніч з 12 на 13 серпня стала четвертою добою масових протестів у зв'язку з оголошенням Александра Лукашенка переможцем на чергових президентських виборах. Протести проходили у Мінську та щонайменш десятку інших міст країни.

Акції протесту почалися ще вдень - жінки по всій Білорусі виходили на вулиці з квітами і ставали в "ланцюги солідарності" на знак протесту проти жорстокості силовиків під час розгону демонстрантів.

Увечері люди продовжували виходити на вулиці в різних районах Мінська: ставали в "ланцюги солідарності", просто збиралися і стояли або разом прогулювалися з квітами, кричали "Живе Білорусь", "Змін", співали.

До учасників акцій під'їжджали автозаки і мікроавтобуси з ОМОНом, людей розганяли, але вони знову збиралися. Протестувальників затримували, деяких били, іноді знову застосовували шумові гранати і гумові кулі.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що МЗС направив Білорусі дві ноти з приводу затриманих під час протестів українців із вимогою зустрічі з ними.

МВС Білорусі вперше публічно підтвердили, що 11 серпня в місті Брест силовики застосували проти протестувальників вогнепальну зброю е , внаслідок чого поранили одну людину.



Теги:МЗС України, Лукашенко, Білорусь, біла революція


Читайте також



Коментарі (0)
avatar