реклама партнерів:
Головна › Новини › СПОРТ

Турнір ветеранів футболу

Минулої суботи, 28 травня, в Оболонні Коропського району вже вчетверте відбувся турнір з міні-футболу серед ветеранів спорту, присвячений пам’яті колишнього голови сільради М.С.Юденка.

Участь у турнірі взяли чотири команди затятих футболістів з Коропа, Оболоння, Понорниці та райвідділу поліції. Важливою умовою турніру була та, що у ньому могли взяти участь футболісти не молодші 35-ти років. Найстаршому ж учаснику - 62 роки.

Організатор змагань, вчитель Оболонської ЗОШ I-III-го ступенів Анатолій Прохоренко розповів, що колишній голова сільради Михайло Степанович Юденок був затятим спортсменом, користувався неабиякою повагою всіх, хто його знав. Цей турнір – данина світлій пам’яті про чудову людину. На турнір приїхали також два сини М.С.Юденка – Юрій і Віталій та вдова Катерина. До речі, Юрій, який є офіцером і неодноразово був в АТО, грав у команді Оболоння.

Також серед учасників турніру був і депутат обласної ради, відомий меценат Коропщини і палкий прихильник спорту Володимир Селянський. Він грав у складі команди Понорниці – стояв на воротах і вправно ловив м’ячі.

Після закінчення змагань Володимир Селянський вручив від себе персональний приз родині М.С.Юденка – фінансову допомогу.

Варто відзначити, що гравці поводилися коректно, з повагою один до одного – це було помітно. Не обійшлося й без кумедних випадків, коли, приміром, замість м’яча, що пролетів вдалину, у кутку воріт опинився сам воротар. Добрий сміх викликали й моменти, коли у запалі гри футболіст, який стрімко обійшов суперників і опинився перед воротами під гучні вигуки вболівальників: «Давай! Давай! Бийййй!!!» - так вдаряв по м’ячу, що той виписував складну траєкторію далеко над воротами і його доводилося шукати в траві за межами стадіону. А коли воротар однієї з команд пропустив третій м’яч, то глядачі загукали, що навіть у Бразилії так не грають…

В результаті запеклої боротьби першість виборола команда Понорниці. Друге місце - у команди Коропського відділення поліції. Третє – у команди Коропа. Господарям, на жаль, цього разу не дісталося призового місця. Проте, зрештою, справа не в місцях, а в тому, що попри складні погодні умови, всілякі життєві складнощі, палкі прихильники спорту та здорового способу життя знайшли час і ще раз продемонстрували, що порох у порохівницях наших козаків є! Так тримати!

ХХХХХ

Довідка. Михайло Степанович Юденок (1953-2012 рр.), вчитель за фахом, був надзвичайно гарною людиною. Він користувався великою повагою серед земляків. Понад 20 років люди його обирали головою Оболонської сільради. Крім численних господарських справ, він знаходив час і для спорту, всіляко підтримував його розвиток серед сільської молоді.



Теги:сільський футбол, Понорниця, ветерани футболу, Оболоння


Читайте також



Коментарі (0)
avatar