реклама партнерів:
Головна › Новини › СПОРТ

Як козаки Коропщини у футбол грали

Суботній день 27 травня зібрав на футбольному майданчику села Оболоння (Коропський район Чернігівщини) майже півсотні учасників районного турніру з міні-футболу серед ветеранів спорту. Турнір, який проводився вже вп’яте, був присвячений пам’яті колишнього голови сільради М.С.Юденка.

Головною умовою участі у турнірі був вік спортсменів: 35+. Найстаршому ж гравцеві виповнився 51 рік. Найзатятіші спортсмени з’їхалися з різних куточків району - учасники склали п’ять команд: з Коропа, сіл Понорниці, Риботина, Рождественського (Жовтневого) та Оболоння.

Турнір тривав кілька годин. Гра точилася запекло. Суддям нудьгувати не довелося. Вирували емоції, як і годиться на футбольному майданчику. Було всякого: і несподівані голи, і кульбітні стрибки воротарів, і дива, коли з трьох метрів м’яч чомусь летів не у великі ворота, а ген-ген у далекі бур’яни…Були й несподіванки, і гострі коментарі, і емоційна лексика, були й травми (як же без них у запалі боротьби довкола м’яча?:). Але загалом через кілька годин визначилися й переможці.

Перше місце за сумарною кількістю голів та очок виборола команда з Понорниці (воротар Володимир Селянський). Нагородою футболістам-ветеранам стали кубок, диплом та медалі.

На другому місці – футболісти Рождественського (Жовтневого). Команда нагороджена дипломом та медалями.

Третє місце – у футболістів Коропа, які також отримали відзнаки за участь у турнірі.

На жаль, господарі - команда Оболоння - цього разу опинилася позаду. Що ж, футбольна фортуна буває примхливою, як весна Зате саме оболонці організували турнір і з честю прийняли гостей з різних куточків України. Гості приїхали з Києва, Чернігова, Донецька, Сосниці, Ніжина, Полтави, Луцька, Шостки (Сумська область).

Колишній голова сільради Михайло Степанович Юденок (1953-2012 рр.) , пам’яттю про себе і свої добрі справи вже багато років об’єднує людей. Його сини – Віталій та Юрій (офіцер, до речі, гравець команди Оболоння), вдова Катерина Віталіївна, вчитель Оболонської ЗОШ I-III-го ступенів Анатолій Прохоренко – з честю організовують вже не перший рік цей турнір. І в ці пам’ятні дні до Оболоння обов’язково приїздять і друзі М.С.Юденка, його однокурсники. Цього разу вшанувати пам’ять про друга і побути глядачами турніру приїхали і сказали чимало гарних та добрих слів Заслужений працівник фізичної культури та спорту України Микола Жирний (м.Київ), директор Сосницького професійного аграрного ліцею Анатолій Чабак, бізнесмен Петро Тимошенко (м.Полтава), екс-директор школи Великого Устя (Сосницький район) Петро Батюта, викладач школи-інтернату з м.Шостки (Сумська область) Олександр Гадлевський та інші.

Довідка. Михайло Степанович Юденок (1953-2012 рр.), вчитель за фахом, був надзвичайно гарною людиною. Своїми добрими справами заслужив велику повагу серед земляків. Понад 20 років люди його обирали головою Оболонської сільради. Крім численних господарських справ, він знаходив час і для спорту, всіляко підтримував його активний розвиток серед сільської молоді.

Інеса ФТОМОВА"Голос України"






Теги:Короп, Понорниця, Спорт, Оболоння, Інеса Фтомова


Читайте також



Коментарі (0)
avatar