реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Тітушки московського патріархату побили українського священика

Напад тітушок на свяшеника ПЦУ о . Леонтія Пустовойта у селі Припутні Іченського (Ічнянського) району.

Отець Леонтій прибув до церкви, переданої рішенням суду до складу ПЦУ, для проведення уставного богослужіння. У присутності московського попа на нього налетіли кримінальники й нанесли травми середньої тяжкості.

Зараз о. Леонтію наклали шви на рану, люди збираються дати відсіч московським бандюкам. Підозри щодо організації бандитського нападу падають на ніжинського бізнесмена - фанатика РПЦ, чада єпископа Московської патріархії Клімєнта (Олега) Вечері.

За кілька днів до нападу і після остаточного рішення суду щодо передачі храму в Припутнях до ПЦУ на основі волевиявлення громади, у селі були помічені люди на специфічному авто (фото додається). За свідченням людей, бойовиків до Припутнів завезли ще два дні тому і вони жили у відлученого громадою московського попа.

Нагадаю, що місяць тому в Ніжині збори московського єпископату на чолі з колишнім митрополитом Київським РПЦ Березовським вчинили блюзнірські дії з "висвячення" фігуранта сайту Миротворець, активного колаборанта у Криму Костю Чернишова. Це організував Олег Вечеря, єпископ РПЦ у Ніжині.

Зараз громадянин Вечеря активно роз'їжджає по південних районах Чернигівської області, посилюючи пропаганду "русского міра" та нетерпимість до канонічних православних християн.

У вівторок Вечерю "ждуть" у Бахмачі - місті, яке понесло непоправні жертви на війні з РФ.

Ситуація на Чернигівщині свідомо розхитується агентурою РПЦ та наближеним до її структур криміналітетом. Напад у Припутнях - червона лінія, за якою має прийти відповідальність за релігійний екстремізм.

Ростислав МАРТИНЮК

На фото: виписка з ЄДР про власність громади ПЦУ у Припутнях; о. Леонтій біля ґанку церкви, де його побили тітушки у присутності клірика РПЦ; авто, яке було помічено в Припутнях за кілька днів до організованого нападу на керівника релігійної громади ПЦУ.






Теги:пцу, Чернігівська єпархія, РПЦ, Припутні, Ростислав Мартинюк, перехід громад


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
"нетерпимість до канонічних православних християн" - Василя Чепурного нужно отправить на конкурс юмористов! Для справки главному редактору: из 15 поместных церквей (естественно, пцу не считаем) только 3 (три!), и то под сильным давлением со стороны госдепа США, признало православную церковь Турции в Украине! Так что о каноничности не Вам судить!
avatar