реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Тролейбусники готуються страйкувати!

7 червня «рогаті» зупиняться ?
45 голосів «за» з 65-ти присутніх на конференції трудового колективу комунального підприємства «Чернігівське тролейбусне управління» отримала пропозиція оголосити страйк з 7 червня у зв’язку із заборгованістю по зарплаті за 2 місяці.
Чернігівське тролейбусне управління -- одне з найбільших підприємств нашого міста, де на сьогодні працює 830 чоловік. Середня заробітна платня складає 1534 грн. Підприємство обслуговує 11 тролейбусних та 4 автобусних маршрути, на які щоденно виходять 80 тролейбусів і 20 автобусів. За обсягом транспортної роботи тролейбусний парк Чернігова утримує 6-те місце по Україні після таких міст та областей, як Київ, Донецьк, Харків, Вінниця та Крим.
Відповідно до законодавства право на пільговий проїзд мають 26 категорій громадян, це понад 80 тис. чоловік. Компенсація з державного бюджету пільгових перевезень в 2009 року зменшилась у порівнянні з минулим роком на 810,8 тис. грн., отже, фактична компенсація однієї поїздки пільгового пасажира склала 45,7 коп. За минулий рік підприємство недоотримало майже 2 млн. грн. субвенцій з передбачених бюджетним планом.
Представниця відділення Національної служби посередництва і примирення у Чернігівській області Марина Максименко попередила присутніх про наслідки, передбачені законодавством за проведення незаконного страйку, а це адміністративна та кримінальна відповідальність. Вона наголосила, що у відповідності до Закону України “Про транспорт”, працівники цієї галузі не мають права на страйк.
• Не отримувати місяцями заробітну плату ми маємо право? – запитав у неї водій тролейбуса Василь Пузирина. Голова профспілкового комітету Леонід Кедровський оголосив вимоги, які стали предметом трудового спору з адміністрацією.

Начальник КП “Чернігівське тролейбусне управління” Олег Коржов розповів, що за перший квартал підприємство отримало мільйонні збитки через затримки з оплатою пільговиків. Він закликав утриматись від оголошення страйку, обіцяючи, що борги перед підприємством будуть погашенні до кінця липня.
-- Перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Прокопенко, - розповів керівник підприємства, - повідомив, що на цей місяць для компенсації тролейбусникам за пільговий проїзд населення заплановано виділити 1 млн. 239 тис. Цієї суми достатньо для того, щоби видати заробітну платню за березень.
Під час обговорення люди, доведені до відчаю, рішуче висловилися за проведення саме страйку, як крайнього засобу вирішення трудового спору. Було вирішено, що з 7 червня, у разі невиконання заявлених вимог, працівники КП “Чернігівське тролейбусне управління” оголосять страйк і міські тролейбуси не вийдуть на лінії




Теги:Чернігівське тролейбусне управління, Олег Коржов, Страйк, зарплата


Читайте також



Коментарі (0)
avatar