реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Три мільйони прибутку замість мільйонних збитків

Генеральний директор чернігівської дирекції "Укрпошти" Олег Обушний звітував про рік своєї роботи на посаді: замість мільйонів збитків, залишених попередником, тепер пошта має прибутки і підвищує зарплату своїм працівникам.

– Тільки за 2014 рік збиток сягнув понад 3 мільйони 300 тисяч гривень, — каже Олег Обушний. — Перший квартал 2015-го пошта закінчила зі збитками 2,3 мільйона гривень, а середня заробітна плата працівників дирекції на той час становила 1470 гривень і була найнижчою серед усіх філіалів «Укрпошти». Робота в операторів не така вже й легка, вони надають близько 50 різновидів послуг. Тому через низьку зарплату поширеним був відтік кадрів. Я поставив собі завдання ліквідувати заборгованість і забезпечити зростання заробітної плати операторів, листонош, сортувальників та інших працівників. І ось після плідної роботи чернігівські поштарі закінчили 2015 рік із прибутком понад 3 мільйони 350 тисяч гривень. Генеральна дирекція пішла нам назустріч, і ми дали премії нашим працівникам у розмірі 52% до грудневої заробітної плати, виділивши на це 2 мільйони 660 тисяч гривень від зароблених.

Нагадаємо, що попередником в Обушного був Ярослав Рутар - колишній військовий комісар, приставлений до пошти народним депутатом Валерієм Дубілем, як представник "Батьківщини"...У якому стані була армія до війни - ми бачили. У якому стані лишилася пошта після спецпризначенця "Батьківщини" - також побачили...

За рахунок чого тепер пошта в плюсах?

– Ми активно почали працювати з клієнтами. Наприклад, доставляємо рахунки від «Чернігівгазу» й «ЧернігівгазЗбуту» по всій області – цього року підписали договір і надаємо таку послугу. Розпочали співпрацю із сільськогосподарськими виробниками. В області є потужні виробники, які мають земельні ділянки в різних районах, наприклад, товариство «Дружба-Нова», «Кернел» та інші. Їм невигідно тримати бухгалтерів у кожному селі. А через нас вони можуть надіслати кошти орендодавцям. Остання послуга принесла підприємству мільйон гривень. До того ж збільшився потік посилок та бандеролей із-за кордону, зокрема з Китаю. У зв’язку з цим у нас з’явилась іще одна нова послуга – пересилка багажу великими габаритами – 30-400 кілограмів. Таким чином, справи пішли вгору.

Тож не дивно, що рік тому чернігівська дирекція "Укрпошти" була на 23-му місці серед усіх обласних дирекцій, а тепер піднялася на 5-те місце.

Проблема, яку поштарям не вдається побороти, – пограбування відділень у селах. Злодії, хоч грошей і не знаходять, але трощать двері, вікна та виламують замки у пошуках наживи.

Чернігівська область — одна з найбільш читаючих. На одного жителя припадає 0,5 примірника газет і журналів, у той час як у середньому на українця – 0,27 примірника. Загалом жителі області передплачують приблизно 525 тисяч примірників журналів та газет – обласних і всеукраїнських. Ці позиції пошта планує втримати і надалі.

...Ніхто з журналістів не запитав Олега Обушного про його політичні амбіції. А шкода...Бо з такими результатами можна й за депутатське крісло поборотися...

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Батьківщина, Укрпошта, Олег Обушний


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Все це мильна булька. Як носили листоноші всякий непотріб і втюхують пенсіонерам втридорого на їх мізерну пенсію так і носять. Ганьба!
avatar