реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Олег Обушний про ставленика Дубіля: "Від Рутаря я успадкував пошту в жалюгідному стані"

«Чернігівська дирекція УДППЗ «Укрпошта» стабільно працює і нарощує прибутки…»

Про це 21 вересня на своїй прес-конференції в дискусійному клубі «Експертна думка» чернігівським журналістам розповів Олег Обушний. До того ж стало відомо, що саме цього дня Олега Олексійовича призначили директором підприємства. Тоді, як близько півроку він лише виконував обов’язки керівника.

Насамперед Олег Обушний зустрівся з представниками засобів масової інформації, щоб заспокоїти громадськість і заявити, що в Чернігівській дирекції «Укрпошти», яку він очолює, і де працює більш ніж три тисячі людей, наразі все добре. Однак поштарів і небайдужих чернігівців збурили інтернет-публікації, в яких поливають брудом Олега Олексійовича і всю поштову галузь в цілому. Та якби негатив стосувався лише директора, він би ніяк не реагував, адже застосування «брудних» технологій перед виборами – звична справа. Та коли за спиною керівника великий колектив і кожен працівник хвилюється, чи буде він мати «робоче» завтра, директор вважає своїм обов’язком, як кажуть, розставити усі крапки над «і».

– Від попередника Ярослава Рутара я «успадкував» підприємство у жалюгідному стані. Одних лише збитків – на 2 мільйони 300 тисяч гривень. І це тільки за перший квартал поточного року, та й за 2014 рік збитковість становила 3,5 мільйона гривень. Зрозуміло, що підприємство потрібно було рятувати. Важко доводилось і тому, що Рутар повсякчас судився з Генеральною дирекцією, аби його відновили на посаді, мовляв, був незаконно звільнений. Тож, працівники Чернігівської дирекції «Укрпошти» до сьогодні не могли зрозуміти, що взагалі відбувається і хто буде директором. А підприємство знаходилось у підваженому стані. Однак тепер я впевнений, що все буде добре, і поштарі з позитивом дивитимуться в завтрашній день, – каже Олег Обушний.

Попри непрості умови праці новому керівнику з командою однодумців все ж вдалося зупинити катастрофічне падіння підприємства у фінансову прірву і навіть наростити прибутки, хоча й невеликі. У другому кварталі 2015 року – більш ніж 60 тисяч гривень, у третьому – близько 200 тисяч гривень. Відповідно до усіх прогнозів прибутковим буде і четвертий квартал.

– Вважаю, що підприємство опинилося в занедбаному стані через горе-керівників, яких призначають за політичними вподобаннями, незважаючи на їхні професійні якості, – зауважив Олег Обушний.

Появу брудних статей виступаючий пов’язує зі своєю політичною діяльністю.

– Деякі народні депутати, не називаю прізвищ, бо вони недоторканні, запланували, щоб до початку жовтня мене на цій посаді вже не було, зрозуміло чому. Тож, щоб мене позбутися, потрібні були усі ці судові процеси і брехливі публікації.

Олег Обушний прокоментував інформацію, викладену в згадуваній інтернет-публікації. І наголосив на абсурдності її звинувачень.

– Усі тендери й угоди на постачання продукції проводить і укладає Генеральна дирекція «Укрпошти». Але аж ніяк не філії в областях, бо ми не маємо статусу юридичної особи. На жаль, не всі це розуміють. Навіть якщо здаємо в оренду поштові приміщення в селах чи містах, то всі розрахунки здійснює Фонд державного майна. Тож фактично Фонд і здає в оренду ці приміщення. До того ж 70% коштів орендної плати надходить до Фонду державного майна і тільки 30% на наше підприємство, – пояснює директор. – Дирекції в областях можуть лише закуповувати торф, дрова і вугілля. Так ось, Рутар і його команда відзначилася і в цьому. У 2014 році закупили 80 тонн вугілля за ціною 2250 гривні за тонну, хоча тоді її середня вартість була 1400 гривень. Натомість нині, коли середня вартість становить 1800 гривень, ми придбали його по 1490 гривень.

Ситуацію з брехливою статтею Олег Обушний навіть готовий вирішувати в судовому порядку. І наприкінці прес-конференції висловив сподівання, що після виборів нарешті все владнається, зокрема, й у поштовій галузі.

– З Нового року – дирекція зробить все, щоб листоноші й оператори отримували більшу зарплату. І це можливо за умови, коли увесь рік буде прибутковим.

Довідка. Ярослав Рутар - колишній військовий комісар, що зі своєю величезною пенсією пішов на велику зарплату гендиректора обласної дирекції "Укрпошти" за протегуванням народного депутата Валерія Дубіля. Під час революції гідності числився керівником якогось міфічного "Руху опору" а-ля Юлії Тимошенко.



Теги:Батьківщина, Дубіль, Укрпошта, Олег Обушний, Ярослав Рутар


Читайте також



Коментарі (0)
avatar