реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

"Третього Риму" як не бувало...

Росія вважається православною країною, а Україна - так собі. Проте цифри - річ уперта і вони говорять протилежне.

Так святкові пасхальні богослужіння - а це, нагадаємо, головне свято християн - в Україні відвідали 7,8 мільйонів громадян. Лідерами по кількості віруючих стали храми Дніпропетровської області. За підрахунками поліцейських, служби в цьому регіоні відвідали біля мільйона осіб - повідомляє агентство "Апостроф".

На другому місці за кількістю учасників богослужінь знаходиться Львівська область. Храми в цій області відвідали на Пасху 830 тисяч осіб. Пасхалбьні богослужіння в Тернопільській та Одеській областях відвідали 650 і 620 тисяч чоловік відповідно.

В той же час у Росії, за даними агентства "Інтерфакс", пасхальні богослужіння відвідали 4,3 мільйона осіб, що менше 4 відсотків від загального числа жителів країни. В Україні ж молилися біля 20 відсотків населення.

І хто після цього православний?

До речі, в Чернігові храми УПЦ Київського патріархату були переповнені, як ніколи - все-таки багато людей внаслідок російсько- української війни розуміють потребу виходити з духовної опіки УПЦ Московського патріархату і переходити до української церкви.

Фото Олександра ШУМЯЦЬКОГО



Теги:пасхальні богослужіння, третій Рим, Дніпропетровська область, Одеса


Читайте також



Коментарі (0)
avatar