реклама партнерів:
Головна › Новини › 

Травматична зброя – найкращий засіб самооборони

Кожен громадянин повинен мати можливість захистити себе від нападу зловмисників. Відбитися голими руками здебільшого не вдасться, а значить підготуватися до можливої ​​небезпечної ситуації слід заздалегідь, для чого можна придбати травматичну зброю або газовий балончик. Є й інші засоби самозахисту, які набагато менш придатні для цієї мети. Про асортимент українських магазинів, призначений для самооборони, ми й поговоримо.

Насамперед слід виділити кілька ключових аспектів, що впливають на ефективність зброї самозахисту:

  1. Здатність швидко припинити напад. Бажано без фізичного контакту жертви зі зловмисником.
  2. Нелетальність засобу самозахисту. Чим менша шкода буде завдана здоров'ю нападника, тим вищі шанси того хто обороняється не мати проблем із законом щодо перевищення меж необхідної самооборони.
  3. Можливість носити засіб самозахисту щодня без особливих незручностей. Зброя повинна завжди бути при власнику, незалежно від того, де він знаходиться. Ті, хто озброюються лише коли передчують загрозу – надмірно самовпевнені.
  4. Можливість носити засіб самооборони потай. Зловмисник має бути у невіданні того, які заходи протидії вживатиме потенційна жертва нападу. Це зменшує його шанси здійснити задумане.

Виходячи з відповідності цим чотирьом пунктам і слід оцінювати засоби самозахисту.

Чому ми рекомендуємо травматичну зброю?

Як показала українська (та й не тільки) практика, травмат у руках підготовленого стрільця – найкращий на сьогоднішній день засіб самозахисту. Серед найвагоміших особливостей травматичної зброї можна виділити:

  1. Гумова куля наносить сильні больові відчуття і кілька точних пострілів цілком здатні вивести нападника з ладу. Враховуючи, що магазин сучасних повнорозмірних спецпристроїв вміщує близько 16 набоїв, можна дати відсіч навіть декільком нападникам.
  2. Травматичний пістолет дозволяє не вступати в близький фізичний контакт із зловмисниками. На відстані близько 5 метрів енергія кулі досить висока, а прицілювання не складе труднощів для підготовленої людини.
  3. Спецпристрій для відстрілу гумових куль безпечний для життя зловмисника і не здатний завдати тяжкої шкоди здоров'ю, якщо не вести вогонь у голову, шию або пах і не застосовувати зброю з відстані менше 3,5 метрів від цілі.
  4. Травматичний пістолет можна носити з собою щодня, причому для багатьох моделей це легко робити потай. Існує маса варіантів, де його можна розташувати, наприклад, – кобури або пістолетні сумки. Крім того, самі травмати бувають різних габаритів і деякі моделі, наприклад, ПСМ-Р можна без проблем носити навіть у кишені джинсів.

У травматичної зброї є 2 істотні недоліки:

  1. В Україні вона доступна поки не всім категоріям громадян (див. Наказ МВС України №379 від 13.06.2000 р.)
  2. Порівняно висока ціна.

Інші засоби самозахисту

Є група засобів, які передбачають безпосередній фізичний контакт зі зловмисником:

  • електрошокери (ті моделі, що перебувають у вільному обігу, насправді придатні лише для відлякування собак, бо для впевненого ураження людини їх потужність недостатня);
  • куботани (вимагають розвинених навичок ближнього бою).

Деякі люди є прихильниками традиційних засобів, таких як ніж, бейсбольна біта, ланцюг, кастет. Носіння деяких із них заборонено законом. Наслідки від їх застосування, як правило, непередбачувані і можуть призвести того хто обороняється на лаву підсудних.

Для тих, хто не може дозволити собі травматичну зброю з тих чи інших причин, ми рекомендуємо придбати газовий балончик, тому що він:

  • коштує недорого;
  • на його купівлю не потрібен спеціальний дозвіл;
  • випускається в різних об'ємах, легко поміщається в кишеню або невелику сумку;
  • вкрай ефективний при точному влученні в обличчя зловмисника та не здатний завдати серйозної шкоди його здоров'ю;
  • окремі моделі (наприклад, гелеві) можуть застосовуватись у замкнутих просторах;
  • дозволяють відбитися від атаки, не вступаючи у безпосередній фізичний контакт.



Теги:зброя, Захист


Читайте також



Коментарі (0)
avatar