реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Трагедію в Одесі організували громадяни Росії - СБУ

Серед осіб, які влаштували провокації в Одесі, є щонайменше троє громадян Російської Федерації.

Про це йдеться у заяві Служби безпеки України, повідомляє Українська правда.

"Встановлено, що серед затриманих осіб, які влаштували провокації, що призвели до зіткнень і масових жертв серед людей 2 травня в Одесі, є щонайменше троє громадян Російської Федерації. Відповідні документи передані до Міністерства закордонних справ України", - зазначили в СБУ.

Зокрема, один з затриманих - громадянин РФ Мефедов Євген Ігоревич, 1983 року народження, уродженець м. Йошкар-Ола. З його слів, батько працює в МНС РФ.

Ще двоє затриманих - громадянин РФ Красильников Андрій Володимирович, 1966 року народження, мешканець міста Нижній Новгород громадянин РФ Золоташко Олександр Олександрович, 1976 року народження. З його слів, батько співробітник ВВ РФ, який проходить службу у м.Харп Тюменської області та мешкає в м. Нижній Новгород", - зазначили в СБУ.

У свою чергу в Міністерстві закордонних справ заявили: правоохоронними органами України отримано підтвердження щодо участі громадян Російської Федерації у провокаціях в Одесі 2 травня, внаслідок яких десятки людей загинули, сотні – отримали поранення.

"Є всі підстави стверджувати, що трагедія була наперед спланованою і щедро проплаченою російськими спецслужбами акцією, метою якої було спровокувати вибух насильства в Одесі та дестабілізувати ситуацію в усьому південному регіоні України", - заявили в МЗС.УНІАН



Теги:диверсанти, російсько- українська війна, Україна - Росія, російська агресія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar