реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Тотальна система Китаю

Поки весь світ висить салати і пив шампанське, перший Цивільний кодекс набув чинності в Китаї з 1 січня 2021 року. Який, серед іншого - і є багато чого, 1260 статей - законодавчо так - називається ' ' Соціальна кредитна система ", заснована на технологіях збору, обробки та аналізу даних про соціум.

Громадяни з високими балами в цій системі мають привілеї, малозабезпечені громадяни мають втрату в деяких правах з перспективами влетіти в категорію обличчя другого класу.

За що вони отримують плюс бали:
- Участь у благодійних заходах
- Піклуючись про членів сім ' ї літніх людей
- Хороші стосунки з сусідами
- донорська кров
- Підтримка уряду в соцмережах
- Допомога бідним
- Маючи гарну фінансову кредитну історію
- Вічність будь-якого героїчного вчинку тощо.

Високий соціальний кредитний рейтинг дає пріоритет при вступі в школу під час працевлаштування; легкий доступ до банківських кредитів; доступ до дешевих або безкоштовних перевезень; доступ до дешевого або безкоштовного використання тренажерного залу; квитки на громадський транспорт за зниженими цінами; скорочені черги очікування в лікарнях; прискорена акція ; прискорені черги на державне житло; податковий рельєф.

Чому громадянин може вказувати на відрахування:
- порушення ПДР (повний спектр, від п ' яного водіння до переходу в безпрецедентне місце)
- Участь у протесті проти влади
- Незадовільна допомога батькам старіння
- публікація антиурядових повідомлень у соцмережах
- Поширюємо чутки та фейки в Інтернеті
- Нахабні вибачення за вчинені злочини
- Участь у заходах секторів
- Зрада онлайн-ігри тощо.

Низький рейтинг призводить до: заперечення ліцензій, дозволів та доступу до певних соціальних послуг; виключення авіарейсів або швидкісних систем бронювання поїздів; заперечення банківського кредиту; обмежений доступ до державних послуг; позбавлення права займати державні посади; закриття доступу доступ до приватної освіти; публічне осудження та посміховисько: публікація прізвищ винних до особистої обізнаності знайомих, співробітників та родичів.

' ' Соціальна кредитна система ' ' працює вже не перший рік у Китаї - але не скрізь використовувалася, і не була уніфікована. З вчорашнього дня це увійшло в законну силу рівномірно і всюди по всій Китаї.

Володимир ХОЛМОГОРОВ



Теги:царство Антихриста, комуністи, китай, тоталітарзим


Читайте також



Коментарі (0)
avatar