реклама партнерів:
Головна › Новини › СПОРТ

«Торнадо» атакує

Футбол — спорт номер один в Куликівському районі. Досить сказати, що при 17-ти територіальних громадах в чемпіонаті району виступають аж 13 команд.
Для порівняння: чимало районів, які у 2—3 рази більші, проводять чемпіонати в 5—6 команд, якщо взагалі проводять. А тут в деяких населених пунктах утворилося вже по дві повноцінні команди, які окремо виступають в турнірі. Приклад подали Куликівка і Смолягка.

Кілька останніх років у чемпіонатах району і області від райцентру виступала команда «Полісся». Нині замість неї утворено дві команди: «Торнадо» (на фото) і ФК«Куликівка». Створення двох команд — безумовно, позитив для розвитку масового спорту, адже тепер до футболу залучено значно більше охочих. По-перше, молоді, яка раніше не могла пробитися до основного складу, по-друге, досвідчених спортсменів, яких рано списувати в запас. В одному лише «Торнадо» виступають понад 20 футболістів, від юних, до тих, кому під 40 років. І саме ця команда зараз лідирує в чемпіонаті. Цікаво, що команда «Торнадо» отримала і свій гімн — його написав місцевий музикант і композитор Андрій Качан. Спонсорами команди є самі футболісти, в тому числі підприємці, які теж грають у футбол. На жаль, бізнесмени, які заробляють в районі в аграрній сфері непогані гроші, не поспішають підтримувати масовий спорт.

У Смолянці команда «Колос» уже багато років є одними з лідерів районного футболу, успішно виступає і в першості області, де й зараз захищає честь району. Цікаво, що свого часу смолянці брали участь навіть у чемпіонаті сусіднього з селом Чернігівського району, та ще й ставали чемпіонами і вигравали кубок. Тепер у селі також дві команди: «Колос» і ФК «Смолянка»,. Футбольні традиції села такі міцні, що існують навіть футбольні династії. В «Колосі» грає відомий футболіст Іван Кот зі своїм сином, а в іншій команді Віталій Зубашевський теж зі своїм сином. Обом ветеранам спорту вже за 40, але грають на відмінно, є лідерами команд.

Петро АНТОНЕНКО



Теги:Футбол, Чемпіонат області, Куликівський район


Читайте також



Коментарі (0)
avatar