реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Торгівля Чернігівщини -- експорт склав 90 мільйонів доларів

У січні–квітні 2010р. обсяг експорту зовнішньої торгівлі товарами становив 90,9 млн.дол.США, що на 10,0% більше, ніж у січні–квітні 2009р., імпорту – відповідно, 98,6 млн.дол.США та на 31,4% більше. Від’ємне сальдо зовнішньої торгівлі товарами склало 7,7 млн.дол.США.

Партнерами підприємств та організацій області була 91 країна світу (з них 26 країн ЄС).

Товари з області експортувалися до 67 країн світу. Значну частку (73,6%) товарів відправляли до Російської Федерації, Білорусі, Туреччини, Румунії, Молдови, Грузії, Польщі, Йорданії, Азербайджану, Казахстану, Японії та Італії.
Основу експорту області становили вироби з паперу та картону, готові харчові продукти, зернові культури, текстиль та вироби з нього, деревина і вироби з неї, молоко та молочні продукти, взуття, механічне обладнання, машини та механізми, електричне обладнання та їх частини, полімерні матеріали, пластмаси.

Товари до області надходили із 67 країн світу, вагома частка (74,5%) – з Російської Федерації, Німеччини, Білорусі, Бразілії, Італії, Індії, Литви, Сполученого Королівства, Бельгії, Нідерландів та Малаві.

Переважаючу частку імпорту визначали готові харчові продукти, продукція хімічної та пов’язаних із нею галузей промисловості, полімерні матеріали, пластмаси та каучук, папір та картон, текстиль та вироби з нього, продукти рослинного походження, котли, машини, апарати і механічні пристрої, вироби з чорних металів.




Теги:Японія, торгівля, Польща, експорт


Читайте також



Коментарі (0)
avatar