реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

"Топ- десятка" склепана і змоніторена...

Найупливовіша людина Чернігівщини торік (!!!) – Валерій Дубіль, «Відкриття року» – Ігор Андрійченко, «Аутсайдер року» – Володимир Івашко, «Політичний довгожитель» – Валентин Мельничук… Хто так вирішив?! З якого це соцопитування і на якому «човні», з яких мутних потоків випливло?! І чи будуть «фанфари», і чи отримають ці «переможці» хоч по якомусь містечковому «греммі»?!! Ні. Не буде ні фанфар, ні «греммі» в Сіверянському політичному конгломераті. Бо та політична таблиця, про яку йдеться, з її чільними місцями та «впливом» -- то ніби іменні повітряні кульки, надуті потугою одних щік та пущені в «небо» -- з одних рук… Майже як у тій пісні: лєтітє, голубі, лєтітє…

Ця таблиця політичних коефіцієнтів, цей розподіл місць, ця «впливовість», весь цей політичний, аналітичний доробок, якому навіть ціну скласти важко, належать інтернет-виданню «Чернігівський монітор», де, як там запевняють, ще з 2006 року запровадили проект, за яким тутешня громадськість визначає найбільш впливових людей області. Отож, «визначили» й цього року про той рік, що прожили.

«Монітор» інформує, що голосування, буцім то, проводилося з 25 грудня до 25 січня. Свій варіант відповіді можна було надіслати на електронну адресу або поштою, проголосувати в мережі Інтернет. Я жодним чином не ставлю під сумнів, що так воно і було, але я щодня «гортаю» «Монітор» -- це популярне чернігівське новинне видання – проте таке голосування мені жодного разу на очі не потрапляло. Може не туди дивився?

Однак, менше з тим.

Найбільшою ж сенсацією від «Монітора», її несамовитою компресорною силою, не пошкодованим повітрям, що заштовхано зі щедрих щік у ті іменні кульки, про які вже йшлося, стала, так би мовити «десятка» найбільш впливових політичних діячів, звісно ж -- «на думку читачів «Чернігівського монітору».

Отже, тримайтеся за стільця, хто сидить, і обіпріться об щось, хто стоїть! Бо якщо трійка лідерів сього «змагання», сих «боїв без правил» ще лягає в якусь логіку, в якісь прийнятні контури, то далі, за третім, «бронзовим» місцем, у тій «десятці», ніби колгоспний бугай з ланця зірвався, а в нього зверху – не ковбой, а Остап, якого «понесло».

Таким чином, із «розставленого» «Монітором», найвпливовіший у 2014-му – Валерій Дубіль, за ним – Микола Звєрєв, третій – Владислав Атрошенко, ну, а далі… за списком по черзі – Сергій Журман, Олег Ляшко, Олександр Кодола, Леонід Кучма, Валентин Мельничук, Олександр Соколов і аж нарешті – архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря).

Щось аналізувати в цьому списку – треба добре випити і не закушувати!

Бо чого вартують там лише Леонід Кучма з Олександром Соколовим!!! Це ж який треба мати «блат», щоб навіть таким (!) достойникам у цю компанію «затесатись»! А Олег Ляшко – аж на 5-му, не «медальному» місці?! Що це таке?! Та це ж навіть не насмішка! За таке колись на дуель викликали! А Олександр Кодола – аж на 6-му, тупиковому місці?! І що цікаво – і Кодола і Ляшко в «спину дихають»… Сергієві Журману, але наздогнати, як не силкуються, не можуть!

Що тут скажеш, потужний список! «Аналітика» не для «слабонєрвних».

Проте.

Є у всьому цьому одна вагома річ. Можна критикувати цей, поданий «Монітором», політичний рейтинг, можна з ним не погоджуватись і навіть потішатись, але добре, що видання оприлюднило цю -- ніби з табакерки -- «турнірну таблицю», по суті застерігаючи названих і не названих дійових осіб місцевого політикуму: зважайте, шановні, добре зважайте, бо наші «прожектори» увімкнуто, і ми вас розставимо по місцях!

Віталій Вергун для «ХД»Хвиля Десни



Теги:Ляшко, Соколов, Хвиля Десни, рейтинг, Валерій Дубіль


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Замість того, шоб поставити джерело або свій матеріал, ставимо стьоб редактора "Деснянської правди"
avatar