реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

"Тіні" - у Венеції!

Ффльм "ТІНІ ЗАБУТИХ ПРЕДКІВ" (1965) Сергія Параджанова іклюено у програму ВЕНЕЦІЙСЬКОГО КІНОФЕСТИВАЛЮ, який відбудеться з 30 серпня по 9 вересня цього року. Кіношедевр українського і світового кіно, у реставрованій версії, покажуть у програмі Venice Classics.

Безпосереднім приводом цієї акції є 100-літній ювілей Параджанова, який народився, за офіційною версією, 9 січня 1924 року, а насправді трохи раніше - приблизно 9 листопада 1923-го.

Радісну новину повідомив, на своїй сторінці у ФБ, повідомив кінокритик, куратор виставок, а віднедавна і режисер Андрій Алферов Andrey Alferov, який, власне, і доклав чималих зусиль, аби усе це сталося. Спасибі, Андрію!

Андрій Алферов:
"Тіні забутих предків" ніколи не мали свого фестивалю класу "А". Мар-дель Плато, Салоніки та навіть римський - це все фестивалі не для новаторського шедевра Параджанова, який міг претендувати на Канни чи Берлін з Мострою. Але радянськіі реаліі та ексцентричний характер творця позбавили фільм такого шансу.
Нарешті історичну помилку виправлено. На ювілейному Венеційському фестивалі - найстарішому у світі кінофорумі (з якого взагалі пішла кінофестивальна культура), відбудеться премєра реставрованої версіі ТІНЕЙ ЗАБУТИХ ПРЕДКІВ. Сергій Параджанов представлятиме інтереси України й світу в програмі Venice Classics.

Два місяці наших спільних зусиль. Дякую Ivan Kozlenko, Довженко-Центр : Dovzhenko Centre і всі, всі, всі.

Сергій ТРИМБАЧ



Теги:Сергій Тримбач, Венеційський кінофестиваль, Сергій Параджанов, українське кіно


Читайте також



Коментарі (0)
avatar