реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Тимошенко витискає Україну до Росії

10 вересня британське видання The Times опублікувало інтерв'ю з Юлією Тимошенко, передане із Лук'янівського СІЗО. В ньому Тимошенко виступає проти можливості в короткі терміни завершити переговори Євросоюзу з Україною щодо угоди про асоціацію. Про це заявив член депутатської фракції «РЕФОРМИ ЗАРАДИ МАЙБУТНЬОГО», народний депутат Олександр Буджерак.
"Зробити це (вести з Україною переговори про асоціацію – ред.) - означає зіграти на руку Януковичу і його банді», - цитує Буджерак інтерв’ю Тимошенко, зауваживши, що «її соратники з БЮТ намагаються зробити все, аби про такі заяви їхньої лідерки не стало відомо в Україні».

Член депутатської фракції «РЕФОРМИ ЗАРАДИ МАЙБУТНЬОГО» нагадав, що «ще рік тому пані Тимошенко дотримувалася діаметрально протилежної позиції».

Буджерак підкреслив, що в листопаді минулого року в інтерв’ю німецькій газеті «Frankfurter Allgemeine Zeitung» Тимошенко побажала президенту Януковичу «успіху на переговорах України та Євросоюзу щодо угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі, а також у питанні спрощення візового режиму для українців». «Незалежно від того, яка політична сила нині при владі, угода про асоціацію має бути підписана», - наводить цитату з тодішнього інтерв’ю Тимошенко Олександр Буджерак.
«Звісно, перебування у в’язниці - серйозне випробовування для будь-якої людини, не кажучи вже про знаного політика. Можливо, причиною таких радикальних змін у поглядах Тимошенко на євроінтеграцію стали тяготи її тюремного життя. Та чи буде справедливим, якщо через справу Тимошенко українцям відмовлять у відновленні їхнього історичного права стати частиною європейської сім’ї? - зазначає народний депутат, - Адже йдеться саме про цивілізаційний вибір – чи буде Україна в сім’ї Європейських народів, чи європейські лідери «витиснуть» Україну до Митного союзу».

Член депутатської фракції «РЕФОРМИ ЗАРАДИ МАЙБУТНЬОГО» зауважив, що «чимало іноземних громадських діячів, підключившись до захисту пані Тимошенко й тиснучи на український суд, навряд чи усвідомлюють, що Україна вже проходила подібну кампанію тиску». «Майже десять років тому нашу державу обвинуватили в незаконному продажу режимові Саддама Хусейна РЛС «Кольчуга». В результаті, українську «Кольчугу» в Іраку так і не знайшли, однак перед Україною ніхто не вибачився, - нагадав він. - Тому - якщо міжнародний тиск на український суд і може мати наслідки, то лише негативні».

«А Юлії Тимошенко варто пам’ятати – аби бути вільним, треба бути чесним. І по відношенню до своїх виборців, і по відношенню до своєї держави, і перед власною совістю», - член депутатської фракції «РЕФОРМИ ЗАРАДИ МАЙБУТНЬОГО» Олександр Буджерак.



Теги:Реформи заради майбутнього, митний союз, Україна -Росія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar