реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Дружба по-російськи: український імпорт зупинено серед ночі

Митниця Російської Федерації із 14 серпня зупинила весь український імпорт до своєї країни.

Про це у середу повідомляє прес-служба Федерації роботодавців України.

"Федерація роботодавців України звернулась до прем’єра Миколи Азарова з проханням якомога швидше посприяти вирішенню на міжурядовому рівні проблем, які почали виникати в українських підприємств-експортерів на російській митниці", - йдеться у повідомленні.

"На жаль, "Рошеном" справа не обмежилась. Проблеми в українських експортерів з проходженням митного контролю на митниці РФ почали виникати ще з 20-х чисел липня", - відзначають в федерації. "Про це свідчать звернення підприємств до ФРУ, які надходять протягом останніх двох тижнів… Це виражається у тому, що транспортні засоби, які перевозять продукцію українських товаровиробників, на кордоні Росії підлягають безпричинній суцільній перевірці, включаючи вивантаження, переваження вантажу та завантаження його назад", - йдеться у повідомленні.

"В Федерації роботодавців України наголошують, що все це призводить до збільшення термінів простоїв вагонів та інших транспортних засобів, і як наслідок, веде до подорожчання або зриву поставки товарів, псування продукції, а також підриває позиції українських товаровиробників на ринку Росії", - уточнили в ФРУ.

"За інформацією організації, з 00:00 години 14 серпня до профілю ризику системи управліннями ризиками Федеральної митної служби РФ до перших чотирьох десятків підприємств, які туди потрапили у липні цього року, були додані всі без виключення українські експортери", - йдеться у повідомленні.

"При цьому заходи попередження ризику були ще більш посилені. По суті, наголошують в ФРУ, мова йде про повну зупинку українського експорту на невизначений час, аж до тижнів або навіть місяців", - підсумували в організації.

Як відомо, бізнесмен Дмитро Фірташ є главою Ради Федерації працедавців України.



Теги:митний союз, Україна -Росія, Рошен, Федерація роботодавців


Читайте також



Коментарі (4)
avatar
1
Питання куди Україні приставати загострюється. Росія діє не по-братьськи і навіть не по-сусідськи.
avatar
2
Росія по-братськи робить усе можливе, щоб таки впхати Україну в ЄС
avatar
3
На жаль всі ці акції Росії не лише для рядових громадян та бізнесу, а й для керівництва держави є зненацькими, не передбаченими та не прогнозованими, тому й збитки від них значні, На "Рошені" вже значні скорочення, а до держбюджету значний недобір. Постраждав не лише Порошенко, а й Фірташ та його федерація роботодавців.
Чи є в Україні зовнішня розвідка, щоб керівництво держави заздалегідь мало інформацію про наміри Росії і  бути готовими до таких її кроків та якось заздалегідь реагувати , згладжувати наслідки, а то й уникати їх?
avatar
4
я не розумію, а чого чекала наша влада? адже вони вирішили вступити до ЕС, навіть не спитавши людей, створити зону свободної торгівлі, а тепер "шукають" винуватих! і ситуація, яка виникла закономірна й склалася не раптово, тому, пане angor, тут не потрібна зовнішня розвідка, адже про це постійно казали коммуняки, журналісти (http://2000.net.ua/2000/derzhava/realii/93013), але через власну жадобу влада (сьогоднішня та минула) не хотіли чути та бачити очевидне!
avatar