реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Тимошенко: привид популізму

Тимошенко - класичний політик-популіст. Хіба що корів у Раду не водить і землю не їсть. А так - повний набір. Обіцянки всім про все.

От сьогодні в неї був форум про війну і мир. Там і свій військовий кабінет (правда, неясно хто), і придуманий нею як запорука миру формат "Будапешт плюс" (Україна-Росія-США-Британія-Франція-Китай-Німеччина-ЄС - ага, так Трамп і прибіг на всю цю тягомотину по Донбасу).
А типу ключове - інша (не така як у Порошенка) "стратегія миру", головна ідея якої – "ув’язка безпеки і розвитку".

Чесно кажучи, важко зрозуміти, на кого все це розраховане і як має спрацювати. Хіба що на тих, хто слухає не зміст, а тон і виразність сказаного.

Ну бо наприклад:
- "Тимошенко назвала ключовою складовою нової стратегії миру гарантовану державою можливість безпечного повернення вимушених переселенців, внутрішніх біженців додому та розробку процедури повернення втраченої власності на окупованих територіях".
- "Ми запровадимо прозорий порядок встановлення права власності на житло, землю та майно і повернемо людям те, що в них нечесно, використовуючи зброю, забрали. Буде також створено фонд виплат матеріальної компенсації, зокрема на ліки та медобслуговування".
- "Я запропоную президентську ініціативу з безпеки та розвитку Донбасу для створення десятків тисяч робочих місць, модернізації економіки, для відбудови житла та цивільної інфраструктури. Буде створений Міжнародний фонд відновлення та розвитку Донбасу".

Де взяти гроші?
- "Росія заплатить сповна за агресію, за смерть наших воїнів і мирних громадян, за їхні понівечені долі і скалічене здоров’я, за порушення прав людини, за вкрадене приватне і державне майно".
Просто, за словами Юлі, дипломати мають напрягтися і активніше працювати "в міжнародних судових інституціях, насамперед, у Міжнародному суді ООН, Міжнародному кримінальному суді, Європейському суді з прав людини".

- "Голова партії повідомила, що її команда встановила та задокументувала декілька тисяч фактів заподіяння шкоди конкретним громадянам (рілі? а якщо перевіримо?!), що дасть можливість воїнам, які отримали поранення, родинам загиблих та вимушеним переселенцям отримати компенсації від країни-агресора".

І апофеоз. Із круглою цифрою.
- "Якщо всі постраждалі українські громадяни подадуть позови проти держави-агресора, то загальна сума претензій, розрахована, згідно із практикою ЄСПЛ, перевищить 100 МІЛЬЯРДІВ ЄВРО. Це масштаб того, що можуть отримати наші громадяни за понівечене життя".

Я так і не зрозумів, що при Тимошенко буде з ООС/АТО.

А оця вся феєрія лапші - це просто якесь сезонне загострення свинячого грипу номер два.
Намалюємо айті-прінтером купу бабла, всім буде харашо, Росія відвалить з Донбасу сама собою під натиском "Будапешту+", виграємо завдяки очарованію Тимошенко суди за контрибуцію, переселенці повернуться назад додому (а вони взагалі хочуть?), і заживьом.

Нє, ну а шо. Шоб перемогти Зеленського, треба ще більше красивої пурги нагнать.

Вона тримає всіх за ідіотів. Але ж купа народу на це ведеться. І не тільки в Україні. Клоуни і тупо-популісти рулять скрізь.

Тут мав би бути якийсь висновок, але, крім матюків і банальностей, мені важко щось придумати.

Додам натомість цитату з інтерв'ю розумного Євгена Захарова: "...Привид бродить по Європі, привид популізму.
В Україні популізм набрав загрозливих масштабів, а люди цього навіть не усвідомлюють. Більше того, як показали останні соцопитування, кожен четвертий опитаний готовий проголосувати за популістів!
А от розуміння того, що це насправді обмежує свободу, шкодить їй, в людей немає".

Дмитро ЛІХОВІЙ



Теги:популізм, Дмитро Ліховій, Юлія Тимошенко, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar