реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Тим, хто сьогодні «вбиває Бога»

За тисячі років люди Бога «ховали» не раз.

Не раз заперечували вони Його буття. "В гордині своїй грішник не визнає Бога, каже він: «Не покарає», бо думає він, що Бога нема." (Псалом 9:25). Написано за століття до Різдва Христового.

Тож бравада богоборством і богохульством - не щось сучасне і прогресивне, а давнє, як цей світ.

Відтак і сьогоденні блогери, які пишуть, що «Бога нема» - нічого нового насправді не придумали. "Що було, те і буде; і що робилося, те і буде робитися, і немає нічого нового під сонцем. Буває щось, про що говорять: «дивись, ось це нове»; але це було вже у віках, які були раніше за нас." (Еккл 1:9-10).

Майже дві тисячі років тому люди віддали Бога на смерть, бо Він заважав їм бути такими, якими хотіли вони. І Він не вкладався у їхні схеми та уявлення.

Зараз так само багато є тих, яким істинний Бог заважає. І вони вигадують уявних - зручних, комфортних. Своїх власних. Обожнюючи насправді себе, бо це ж як «велично» - бути «вищими від Бога». Оголосити Його - мертвим. Позбутися…

Але скільки би Бога не вбивали - Він живий. Скільки би не заперечували - Він ТОЙ ХТО Є.

Тож можете «не йти до церкви», «не святити паски», «не шанувати попів» - все це було, і було багато разів. В тому числі під час більшовицької окупації України.

Все одно, Христос і за Вас, кому Він нібито «не треба» - помер. І воскрес.
Раніше чи пізніше Ви це зрозумієте. Краще - раніше.

Хоча завжди залишаться ті, хто готові будуть і явні чудеса заперечувати та навіть воскресшеного Богом мерця вбити, аби лише довести самим собі власну непомильність…

Архієпископ ЄВСТРАТІЙ ЗОРЯ



Теги:пасха, атеїзм, великдень, архієпископ Євстратій


Читайте також



Коментарі (0)
avatar