реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Тільки кожна третя сім'я на Чернігівщині має дітей

За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, кожна третя сім’я області (155,9 тис.) має у своєму складі дітей віком до 18 років.
Частка домогосподарств, які мають дітей, на Чернігівщині становить 34%, в Україні – 37,9%.

Абсолютна більшість сімей Чернігівської області (83,7%) – однодітні, 16% – дводітні й лише 0,3% – мають трьох і більше дітей. Слід зазначити, що частка домогосподарств, які мають дітей, найвища в західних областях України (46,6% – 54,1%), а також для цих областей в основному характерні багатодітні домогосподарства (з трьома дітьми й більше).

В області переважають сім’ї з дітьми у віці 7-13 років (43,1%). Найменшою є частка домогосподарств, що мають дітей у віці 14-15 років (7,5%).

Трохи більше половини домогосподарств із дітьми області (57,5%) мають у своєму складі двох дорослих, менше третини (29,3%) – трьох дорослих, майже кожне восьме (13,2%) – лише одну дорослу особу. При цьому абсолютна більшість (91,1%) домогосподарств з однією дорослою особою виховують одну дитину.

Слід зазначити, що 1,3% загальної кількості домогосподарств із дітьми складаються лише з дітей та непрацюючих пенсіонерів, в Україні це становить 1,5%.

Головне управління статистики у Чернігівській області



Теги:діти, статистика, Чернігівська область


Читайте також



Коментарі (0)
avatar