реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Тероборона на півдні готується відбивати наступ росіян

У Запорізькій області та на Херсонщині розпочались збори підрозділів територіальної оборони. Про це повідомляє Оперативне командування «Схід» Збройних Сил України. Навчання триватимуть до 16 квітня

Після розгортання організаційного ядра бригади та стрілецьких батальйонів тероборони, триває прибуття резервістів та підготовка до практичного відпрацювання визначених завдань.

Зокрема, з метою нарощування спроможностей підрозділів тероборони відбудуться тренування щодо контролю населених пунктів, посилення і захисту державного кордону, охорони і оборони визначених об’єктів, боротьби з ворожими ДРГ тощо.

Резервісти займаються облаштуванням місць розташування та приймання їжі, заготівлею дров, розгортанням польових вузлів зв’язку та отримання зброї – це тільки частковий перелік справ сьогодення.

Хлопці чітко та відмінно виконують завдання командування – адже в територіальну оборону йдуть вмотивовані та відповідальні громадяни України. Ті, які за першої необхідності візьмуть до рук зброю та стануть на захист свого краю.

Метою зборів є нарощування спроможностей підрозділів територіальної оборони до виконання визначених їм завдань.

Розгортання тероборони відбувається і в інших областях країни, зокрема і в областях, що межують з окупованим Кримом. Основними цілями зборів є – удосконалення рівня умінь і практичних навичок командирів та штабів щодо управління підрозділами, підвищення індивідуальних навичок військовослужбовців щодо виконання визначених завдань на реальних об’єктах:

по охороні та захисту адміністративного кордону з АР Крим, прикриття десантно-доступних ділянок узбережжя;
виконанні завдань з контролю населених пунктів, по охороні органів державної влади, посиленню охорони критичних об’єктів, мостів, несення служби на блокпостах, контроль населених пунктів з виконанням завдань комендантської години;
боротьба з диверсійно-розвідувальними силами, іншими озброєними незаконно утвореними озброєними формуваннями.



Теги:українсько - російський кордон, тероборона, російсько - українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar