реклама партнерів:
Головна › Новини › Анонси подій

"Терикони під літаком" - у Чернігові

У п’ятницю, 27 травня, о 10:00 в Центральній бібліотеці імені М.Коцюбинського відбудеться зустріч з письменницею та журналістом Світланою Єременко. «Літературним відкриттям року» називають книгу її оповідань «Терикони під літаком». Тож запрошуємо шанувальників сучасної прози на зустріч та автограф-сесію з пані Світланою в Чернігові за адресою: вул. Кирпоноса, 22 (велика читальна зала на ІІ поверсі).

Першу збірку оповідань Світлана Єременко презентувала в колі колег із громадського та медійного середовищі нещодавно, наприкінці квітня. Журнал «Forbes Украина» включив цю книгу до п’ятірки літературних новинок сезону поряд зі щойно виданими в Україні творами зарубіжних авторів – Поланіка, Уельбека, Варгаса Льйоси та Рубіної. Збірка отримала першу премію в конкурсі «Літературне відкриття року».

До книги увійшло 19 історій, написаних ще до Майдану. Чимало уваги в них приділяється образу сучасної жінки, журналістській професії та життю «шахтарського краю» із середини 80-х до середини «нульових» років. Світлани Єременко прожила в Донецьку близько 20 років, починала там журналістську діяльність, була головним редактором журналу «Схід», співзасновницею та керівником Донецького прес-клубу.

Критик та письменник Ігор Бондар-Терещенко у матеріалі «Дзеркала тижня» назвав пані Єременко непересічною авторкою, а письменниця Ірен Роздобудько, яка родом з Донецька, порівняла її історії з розмаїттям облич у фотоальбомі довоєнного Донецька.

Зустріч зі Світланою Єременко відбудеться в рамках просвітницько-комунікативного проекту «Майстерня Життєтворчості» за ініціативою Медіа-центру «Моє місто». Запрошуємо всіх зацікавлених представників ЗМІ, навчальних закладів та громадськості!



Теги:Світлана Єременко, нові книги, Донецьк, терикони під літаком


Читайте також



Коментарі (0)
avatar