реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Технічний огляд машин: що новенького?

Як повідомили в прес-службі Державтоінспекції Чернігівської області, з 15 січня 2011 року розпочинається проведення державного технічного огляду транспортних засобів непарного року випуску.

Техогляд транспортних засобів незалежно від форм власності проводиться з такою періодичністю:

Два рази на рік — транспортні засоби, призначені для перевезення пасажирів із кількістю місць для сидіння більш як дев’ять з місцем водія включно та спеціалізовані засоби для перевезення небезпечних вантажів;

Один раз на рік — транспортні засоби, призначені для перевезення вантажів з максимально дозволеною масою понад 3,5 тонни, а також спеціальні та спеціалізовані засоби, зокрема автокрани, таксі, автомобілі швидкої медичної допомоги;
Один раз на два роки — транспортні засоби, призначені для перевезення пасажирів із кількістю місць для сидіння не більш як дев’ять з місцем водія включно та для перевезення вантажів з максимальною дозволеною масою до 3,5 тонни, а також мотоцикли та інші механічні транспортні засоби.

Допускається проведення техогляду причепів, причепів-розпусків та напівпричепів незалежно від року їх випуску одночасно з тягачем.

Строки проведення техогляду

Із 15 січня по 15 грудня — для тих транспортних засобів, техогляд яких проводиться один раз на два роки або один на рік;
Із 15 січня по 30 червня та з 1 липня по 15 грудня — для тих засобів, техогляд яких проводиться два рази на рік.
Особливість
Якщо протягом останніх двох років власник транспортного засобу або особа, що має право керувати автомобілем, притягувалась за порушення Правил дорожнього руху до адміністративної відповідальності, необхідно разом з іншими документами надати оригінали та копії квитанцій про сплату штрафів.

Нововведення

В ухваленому Податковому кодексі передбачено положення, згідно з яким при проходженні технічного огляду 2011 року (для транспортних засобів, що проходять техогляд 1 раз на 2 роки) власники автомобілів зобов’язані сплатити податок за 2010 рік за ставками, які діяли до 1 січня 2011 року. За 2011 рік податок з власників транспортних засобів не сплачується.

Підготував Сергій КОРДИК




Теги:автомобіль, Податковий кодекс, техогляд


Читайте також



Коментарі (0)
avatar