реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Такого водопілля не було на Чернігівщині багато років

Скажімо, річечка Чибриж у Городні востаннє розливалася …90 років тому. Тепер же тиха та спокійна річка вийшла з берегів і затопила центр міста. Міст на вулиці Незалежності тепер всередині потоку води – переїхати його можна лише автівкою. Затоплено центральний парк і кафе.

Традиційно відрізано від сполучення з областю три села Новгород- Сіверського району – понтонний міст не справляється з водою.

Загалом у Чернігівській області у Ріпкинському, Куликівському, Ічнянському, Носівському, Чернігівському районах та в Чернігові рятувальники лише за добу 9 разів залучалися для проведення невідкладних робіт по відкачуванню води в районах підтоплення. Надавали допомогу населенню 36 чоловік особового складу У ДСНС в області, працювало 11 одиниць пожежно-рятувальної техніки.

Як повідомили у ДСНС в Чернігівській області, продовжувалися роботи по відкачці води з території 13 домогосподарств у селі Старий Білоус Чернігівського району. Чотири садові товариства на території Новобілоуської сільської ради Чернігівського району підтоплені ділянки на площі біля десяти гектарів.
Якщо на малих річках вода спала, то в Десні вода прибуває – у Чернігові фіксують добавку висоти води щодоби по 20 сантиметрів. Проте до виходу води на заплаву ще високо. Зрештою, радіють великій воді рибалки та інші природолюби – нарешті оживуть луги і буде велика риба."Голос України"



Теги:Повінь, Десна, городня, водопілля, ДСНС в Чернігівській області


Читайте також



Коментарі (0)
avatar