реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Тайці оцінили український танк

Державна делегація Королівства Таїланд на чолі з Головнокомандувачем Королівської Тайської Армії генералом Прают Чан-О-Ча ознайомилася з бойовими можливостями українського танка Т-84 «Оплот».

Демонстрація бойових можливостей машини відбулась на військовому полігоні 1-ї окремої танкової бригади 8-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України, що в селищі Гончарівське на Чернігівщині.

На військовому полігоні екіпаж танку Т-84 «Оплот» продемонстрував динамічні та бойові можливості бойової машини. Зокрема, танкісти виконали практичні стрільби зі штатного озброєння «Оплоту».

- Я переконався в тому, що Україна дійсно компетентна в питанні танкобудівництва, - повідомив Головнокомандувач Королівської Тайської Армії генерал Прают Чан-О-Ча. – Тут готують висококваліфікованих фахівців танкових військ. В нашій армії ми плануємо укомплектувати три танкових батальйони українськими «Оплотами».

У свою чергу виконуючий обов’язки Генерального директора державного підприємства «Укрспецекспорт» Вадим Кожевніков заявив, що представники Тайської делегації вже домовилися з Україною, щодо закупівлі танку «Оплот» для армії Таїланду.

- За умовами контракту Україна має підготувати для Таїланду 49 таких бойових машин. Вартість домовленості становить 250 мільйонів доларів, - повідомив Вадим Кожевніков. – Перші 5 українських «Оплотів» надійдуть до Королівської Тайської армії вже в наступному році. Це найбільший контракт щодо імпорту українського озброєння за останні 16 років.

Варто зазначити, що представники Тайської делегації також зацікавились новим українським бронетранспортером БТР-3-1, та вантажівкою «Краз».

Віктор АНУФРІЄВ
Фото Олександра Парія



Теги:Гончарівське, Т- 84, армія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar