реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Таємнича смерть свідка

Під Варшавою знайшли повішеним одного з ключових свідків авіакатастрофи з польським президентським літаком під Смоленськом у квітні 2010-го.
Бортінженер літака Ремігіуш Мусь прибув до Смоленська раніше, тому свідчив, що бачив на місці катастрофи.

42-річного чоловіка знайшла повішеним його дружина. Це сталося у передмісті Варшави, де мешкало подружжя. Жінка зайшла у підвал, побачила, що трапилось і навіть намагалась врятувати чоловіка, знявши петлю, однак лікарі, які прибули на місце події, констатували смерть.

Цей випадок, як інформує ТСН, насторожив і сколихнув Польщу, адже, по-перше, країна глибоко релігійна і самогубство тут дуже велика рідкість. По-друге, Мусь – дійсно був ключовим свідком у розслідуванні катастрофи, в якій загинув президент Польщі Лех Качинський і вся польська еліта у квітні 2010 року.

Бортінженер у своїх свідченнях поставив під сумнів висновки російської комісії, у яких говорилося, що смоленські диспетчери не дозволяли літакові спускатися нижче ніж на 100 метрів. Натомість, Мусь начебто чув, що диспетчери з землі дозволили спуститися нижче ніж на 50 метрів і там уже ухвалювати рішення – садити літак чи підніматись на 2-ге коло.

Раптова смерть – самогубство чи вбивство – справді важливого свідка насторожує і політиків.

"Я застерігаю щодо передчасних висновків і оголошення цієї загибелі самогубством. Потрібне ретельне розслідування, якими були його останні дні, з ким він контактував. Чи чинився на нього якийсь тиск? Чи його шантажували? Він не залишив передсмертної записки. Це дуже дивно. Ми можемо робити лише припущення, останнє слово за прокуратурою, чи було це самогубство, чи до цієї смерті причетний хтось інший", - сказав депутат польського сейму від партії "Право і справедливість" Маріуш Антоній Камінський.

Експрес



Теги:Смоленська катастрофа, Росія, КАЧИНСЬКИЙ, Україна - Польща


Читайте також



Коментарі (0)
avatar