реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Табачник відновлює "Зарніцу"

Міністр освіти та науки Дмитро Табачник має намір замінити львівський фестиваль "Сурми звитяги", присвячений, зокрема, популяризації теми Української Повстанської Армії, військово-патріотичною грою "Зірниця", створеною радянськими піонерами.
Про це заявили депутати Львівської міської ради. Зокрема, голова постійної комісії молодіжної політики та спорту Юрій Кардашевський повідомив, що освітянам надійшло розпорядження, що дитячо-юнацький Фестиваль мистецтв "Сурми звитяги", який проводитиметься у Львові вже в одинадцятий раз, слід ліквідувати та замінити грою "Зірниця".

У той же час, на сайті Міносвіти з'явилася інформація під заголовком "Рада Організації ветеранів України підтримує проведення військово-патріотичної гри "Зірниця". У повідомленні йдеться про те, що на ім'я Табачника надійшов лист від голови Ради Організації ветеранів України, народного депутата, комуніста Петра Цибенка щодо військово-патріотичної гри "Зірниця".

На думку ветеранів війни та праці, гра "Зірниця", як складова героїко-патріотичного виховання молодого покоління, сприятиме формуванню та розвитку патріотизму, колективізму, високих моральних і героїчних якостей. Участь дітей та молоді у грі дасть можливість їм розвиватися фізично, поповнювати свої знання про славетні сторінки історії Батьківщини.

Фестиваль "Сурми звитяги" був започаткований як фестиваль-конкурс української патріотичної пісні та переріс у повноцінний фестиваль мистецтв. Головною метою заходу є популяризація мистецького відображення визвольної боротьби українців у ХХ столітті, зокрема – періоду ОУН-УПА.
Український погляд




Теги:Сурми звитяги, ветерани, табачник, Зірниця, Міністерство освіти


Читайте також



Коментарі (0)
avatar