реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Табачник не профінансував участь українських студентів на міжнародних олімпіадах

У 2013 році українські студенти не змогли взяти участь у міжнародних олімпіадах. Причина цього чергового ганебного провалу освітньої політики у «проффесіоналів» банальна: «у зв’язку з відсутністю фінансування». Саме так пояснили в Інституті інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки України на запит «Тиждень.ua».
Нагадаємо, що останні десять років українські студенти постійно брали участь в міжнародних олімпіадах і здобували призові місця.
Найкраще на міжнародних олімпіадах вони показали себе у 2012 році. Тоді українські студенти здобули призові місця з математики, астрономії й астрофізики, програмування, фізики, хімії, безпеки життєдіяльності, страхової справи та з інформаційних технологій.
Отже, заяви про турботу цієї владної команди у державі про освіту для молодої генерації, турботу про молодь у черговий раз виявилася піаром.
Є тільки питання: це свідома антиукраїнська державна політика чи просто черговий провал діяльності «проффесіоналів»?

Довідково:

За даними засобів масової інформації, Міністерство освіти виконало план реформування освіти лише на 17%. У відповідь у відомстві Табачника заявили, що виконали усі завдання Національного плану дій на 2013 рік, які передбачені на січень-травень.
За цим Національним планом дій на 2013 рік табачники планують влітку – восени 2013 року різко скоротити кількість викладачів вищих навчальних закладів: від третини до половини від існуючої чисельності. Спланований розвал вищої освіти України?

Прес-служба Чернігівської обласної організації УНП








Коментарі (1)
avatar
1
Пане Сергію!
Чи не могли б Ви повідомити, скільки студентів-переможців міжнародних олімпіад залишаються в Україні і скільки емігрують в багаті країни? 
Чи не стали міжнародні олімпіади насосами, що викачують з України талановиту молодь, а нам залишають безталанну та ліниву?
avatar