реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

"Свободівців" у Чернігові тягають на допити

У ніч з 31 грудня на 1 січня в Чернігові вже не вперше згорів намет протестувальників з Москви, який мав гучну назву "Похідний храм". Попри заборону всіх можливих судів намет ніхто не хотів прибирати. Свободівців Чернігова міліція почала викликати на допити, проте на надсилання повісток так і не спромоглася.
Промосковська влада Чернігівщини не має нічого проти, що в Чернігові аж три українські церкви (~9% від загальної кількості). Не дивним є той факт, що після пожежі так званий священик "храму" (чутки про "нетрадиційну орієнтацію" якого вже давно ходять містом) звернувся через мережу Інтернет до громадян, зазначивши, що цей намет йому спалили фашисти та націоналісти. Не дивним тому, що для Москви українські націоналісти завжди були, як кістка в їхньому ненажерливому горлі.

Після такої заяви усі організації Чернігова націоналістичного спрямування отримали запрошення із міліції "прийти поспілкуватися". Така доля не минула і членів Чернігівської міської організації ВО "Свобода". Починаючи з 6-го січня (чомусь саме перед Різдвом) міліція почала обдзвонювати свободівців. Суть розмови зводилася до того: "Чи не хочете ви прийти до нас, порозмовляти про пожежу в наметі?". У відповідь голова Чернігівської міської організації ВО "Свобода" Сергій Іванчик наголосив, що не збирається приходити на будь-які розмови, бо для цього є законний механізм – надсилання повістки.

Але органи внутрішніх справ і в цьому випадку почали діяти так, як їм зручніше. Замість того, щоби відправити повістки поштою, вони зайнялися їхнім розвезенням власноруч. І навіть тоді, коли свободівець Сергій Лось о 10:00, згідно з отриманою ним повісткою (копію додаємо) прийшов на допит, слідчого чомусь не було і йому сказали, що "слідчий буде після третьої". Для виклику Андрія Кужеля взагалі застосували шпигунський сценарій. Щоб передати йому повістку домовились зустрітися в кав'ярні, але "його не впізнали" та так ніхто не підійшов. Єдиний зі свободівців, хто на разі був на допиті – Тарас Скиба. Суть питань, що їх було задано наступна: де провів Новий Рік, з ким провів, коли побачив спалений намет, чи не знаєш, хто спалив його і в чому причина пожежі?

Досі далеко не всі отримали повістки, так отож "далі буде…"

Прес-служба Чернігівської обласної організації ВО "Свобода"




Теги:московський патріархат, міліція, свобода, переслідування опозиції, арешти


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
З бандерами на Чернігівщині слід покінчити!!Як з ворогами народу України!І посіпаками фашистів!
avatar