реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Московський патріархат рулить: редактор написав заяву

Представники релігійної установи, що керується з Москви, провели в Борзнянському районі Чернігівської області молодіжний табір - борзнянські чиновники пишуть заяви на звільнення

В селі Гришівка Борзнянського району Чернігівської області представники УПЦ МП провели молодіжний табір. Звіт про захід було розміщенно в районній комунальній газеті "Вісті Борзнянщини" та на офіційній інтернет-сторінці Борзнянської РДА.

Внаслідок бойових дій російсько-української війни Чернігівщина зазнала непоправних втрат, поруч із нами живуть вдови і сироти героїв України, які віддали життя за свободу і сувернітет своєї Батьківщини. Нажаль, і донині ллється кров українських героїв. Їхніх смертей могло би не бути, якби єпископат МП в Україні не благословляв вбивства українських патріотів.

«Братовбивча війна»… «Київська хунта»… «Бог дав Крим всім людям»… - це не повний перелік ворожих кожному українцю тез, що лунають в проповідях московських священників.

Ми всі пам’ятаємо події 2014 року, коли під проводом проросійських попів обдурені люди ставали на заваді українським військовим, утруднювали пересування нашої армії на бойові позиції на Донбасі. Як один з перших російських терористів Ігор Гіркін з кінця 2013 року з поплічниками переховувався та готувався на території Святогірського монастиря під Слов’янськом, звідки і почав свої злочини. Як нещоднавно в Києві саме на території храмового комплексу Києво-Печерської Лаври патріоти виявили і затримали бразильського терориста Рафаеля Лусваргі. Все це свідчить про послідовну антиукраїнську діяльність організації «УПЦ МП».
В умовах гібридної війни антидержавна діяльність представників МП стала серйозним викликом національній безпеці України.

Співпраця органів влади з агресором є проявом колабораціонізму, і матиме адекватну реакцію з боку українського суспільства.

Розуміючи рівень загроз, від роботи преставників МП з українською молоддю на так званих "православних таборуваннях", представники ВО "Свобода", С14, атовських та волонтерських організацій 25 липня 2018 року в приміщенні Борзнянської РДА провели виховну бесіду з районними чиновниками. В.о. редактора районної газети "Вісті Борзнянщини", Сергій Близнюк, під час діалогу з націоналістами, наголосив на тому, що його патріарх знаходиться в Москві та назвав Українську православну церкву Київського патріархату неканонічною. Така світоглядна позиція послідовно відображена і на сторінках Близнюка в соцмережах.

Самостійно усвідомівши в ході розмови з патріотами, що його особиста позиція суперечить державницьким інтересам та заважає його роботі редактором районної газети, Сергій Близнюк, написав заяву на звільнення.
В.о. керівників сектору освіти та сектору сім'ї молоді та спорту після бесіди з націоналістами заявили про те, що чітко усвідомили всю проблематику суспільно-політичної ситуації та робитимуть все від них залежне для посилення роботи з національно-патріотичного виховання молоді.

Окремо треба зауважити - хоч в ході розмови з посадовцями вирували неабиякі пристрасті, але завдяки участі досвідчених свободівських депутатів вдалось утримати громаду від зайвого радикалізму і все відбувалося суто в межах правового поля. Заяви про начебто «насилля» над чиновниками не відповідають дійсності.
Також, на 112 каналі оприлюднена брехлива заява громадянина Олега Вечері, який виконує функції єпископа Московської патріархії (позивний "Климент") та має титул "Ніжинський і Прилуцький", що нібито націоналісти вдерлися до дитячого табору та погрожували йому особисто. Нагадує історію про «розіп’ятого хлопчика», чи не так?

Таким чином, Климент-Вечеря порушує 9-ту заповідь, і за допомогою цинічної брехні вкотре намагається посіяти розбрат серед українців та очорнити націоналістів.

Особливо цинічно на тлі борзнянських подій нині лунають заяви Президента України про зусилля, докладені для отримання Українською православною церквою автокефалії, адже саме призначені з Банкової посадовці прямо діють в інтересах ворожої релігійної організації. Або з боку Порошенка заяви про виборювання Томосу є лише брехливою обіцянкою напередодні президентських виборів?

Коли державні органи не виконують свої обов’язки – за безпеку держави змушені боротись рішучі патріоти. Сьогодні, як і в перші хвилини війни, саме добровольці стали на захист Української Нації та Української Держави.

Вимагаємо негайної реакції на події з боку української влади. А саме - термінового звільнення з посади голови Борзнянської РДА Віри Проскури, в.о. редактора газети "Вісті Борзнянщини" Сергія Близнюка та недопущення співпраці чиновників Борзнянської РДА з колаборантами. Вимагаємо від СБУ перевірки усіх фактів, що можуть свідчити про порушення з боку посадовців.

У іншому разі акції будуть продовжуватися. "Ми залишаємо за собою право діяти жорстко, але виключно в межах чинного законодавства, заради недопущення просування смертельних ідей "русского міра" на нашій землі", - заявляють учасники акції...
Слава Україні!



Теги:православний табір, свобода, московський патріархат, Ніжинська єпархія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar