реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

У Чернігові міліція покриває незаконні дії «вірян» Московського Патріархату

Чернігівська міська організація ВО «Свобода» отримала перші відповіді на своє звернення щодо пошкодження стенду про Голодомор та знесення незаконно встановлених наметів біля Катерининської церкви. Відповіді є маловтішними і в черговий раз доводять, що нинішній державний устрій і керівництво дає повну можливість чиновникам різних рангів повністю нехтувати правовою системою України.

Попередньо Чернігівська міська «Свобода» звернулася до голови облдержадміністрації та обласного прокурора щодо ситуації навколо Катерининської церкви. Прокуратура направила звернення до обласного управління юстиції «для розгляду» (щодо невиконання рішення судів про знесення наметів) і до Чернігівського міського міськвідділу міліції «для роведення перевірки» (щодо пошкодження стенду про Голодомор).

Нагадаємо, 26 листопада 2011 року у День вшанування пам’яті жертв Голодомору біля двох церков були встановлені стенди з фоторозповідями про Гоолодомор. Появу стенду визвала бурхливу реакцію у «постояльців» наметів, що незаконнно були встановлені біля Катерининської церкви. Спочатку стенди розламали надвоє, потім почали шматувати фанеру з фотографіями і потягли стенд до наметів. Лише втручання отця Євгенія Орди врятувало залишки стенду від остаточного знищення.
Чернігівська міська організація ВО «Свобода» вимагає від місцевих можновладців рішучих дій для врегулювання ситауації навколо Катерининської церкви.

Однак є підстави вважати, що «постояльці» наметів у черговий раз «вийдуть сухими із води», бо хтось з олігархів видав їм індульгенцію – безкарно нехтувати законами та рішеннями українських судів.

«Адже чим інакше можна пояснити ситуацію, коли рішеннями українських судів (від районного до Судової палати Верховного Суду України) – щодо знесення незаконно встановлених наметів на території Національногоархітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» не виконуються з 2009-го року?» - зазначає керівник Чернігівської міської «Свободи» Андрій Кужель.

Дивне коло: виконавча служба робить вигляд, що не має можливості виконати рішення суду, а прокуратура не знаходить у цьому порушення.

«Ніяким чином не ставимо під сумнів завзяття і професіоналізм і професіоналізм чернігівських міліціянтів. Та чи дозволять їм з’ясувати, хто і що спонукало людей, які називають себе вірянами УПЦ МП, пошкодити стенд про Голодомор?» - повідомляє очільник «Свободи» у Чернігові.

Між тим, згідно Закону України «Про Голодомор 1932-1933 років в Україні» Голодомор в Україні 1932-33 років є геноцидом українського народу. Публічне заперечення Голодомору !932-33 років визнається наругою над пам’ятттю жертв Голодомору, приниженням гідності українського народу і є протиправним.

Прес-служба Чернігівської міської організації
ВО «Свобода»



Теги:московський патріархат, Катерининська церква, свобода, Голодомор, обласна виконавча служба, Шерман


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Скоти покривають скотів...
avatar