реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

«Святий Сергій» затриманий Чернігівськими митниками

Чергову спробу незаконного переміщення через кордон предметів старовини викрито співробітниками Чернігівської митниці та прикордонниками у пункті пропуску «Нові Яриловичі» на українсько-білоруському кордоні.

Цього разу порушником митних правил став громадянин Білорусі, який в один із святкових травневих днів в’їжджав до України з раритетними речами у валізі. Для перетину кордону громадянин обрав смугу спрощеного контролю, чим підтвердив, що не переміщує речей, які підлягають декларуванню та оподаткуванню. Проте, автомобіль був виведений із «зеленого коридору» для здійснення поглибленого митного огляду. У ході спільного огляду салону автомобіля митно-прикордонною групою були виявлені натільна ікона Святого Сергія з жовтого металу, накладна частина обрамлення Євангелія з зображенням Апостола та монета «1 копейка серебром» датована 1841 роком, що знаходились у боковій кишені сумки з особистими речами громадянина. Предмети старовини вилучені і затримані до рішення суду. Для встановлення їх історичної та культурної цінності буде призначена експертиза.

За даним фактом працівниками митниці складено адміністративний протокол за статтями 339, 340 Митного кодексу України (порушення порядку проходження митного контролю у коридорах спрощеного контролю та недекларування товарів).

Світлана СТРИЖАК, головний інспектор зв’язків з громадськістю Чернігівської митниці







Теги:Переміщення, митниця, Стрижак, кордон, правопорушення, Чернігівська


Читайте також



Коментарі (0)
avatar