реклама партнерів:
Головна › Новини › Невідома Україна

Святі Чернігова у проекції дискусії на "Дитинці"

Чи можуть миряни конкурувати зі святими в проекті “Слава Чернігова”?

Чернігово-Сіверщину називають землею храмів та духовних святинь православ'я. Християнська церква протягом тисячоліття формувала світогляд і характер нашого народу. В Чернігові донині збереглася третина cхідноєвропейських пам'яток архітектури домонгольського періоду. За часів гетьманування Мазепи наше місто взагалі називали українськими Афінами. Своїми добрими справами наш край прославили церковні діячі, чиї імена нині вписані у світову історію культури. Але хто з них заслуговує найбільшої шани? Чи можуть миряни конкурувати зі святими в проекті “Слава Чернігова”?

Відповіді на ці питання шукали голова обласної “Просвіти”, журналіст Василь Чепурний та підприємець Дмитро Попов. Свої думки озвучили архієпископ Чернігівський та Ніжинський Євстратій (Українська православна церква Київського патріархату), протоієрей Федір Мандзюк (секретар Чернігівської єпархії Української Православної Церкви Московського патріархату) та православна молодь.

Наприкінці передачі глядачам оприлюднили кінцевий варіант відкритого списку проекту. В результаті в ньому опинилося 222 прізвища. Останнє слово за представниками наглядової ради. До її складу входять історики, науковці, державні та громадські діячі, освітяни та творчі особистості. Кожен з 28 компетентних членів ради отримав конверт із списком. Саме вони визначать сотню достойників.

3 квітня о 20:00 в ефірі телеканалу «Дитинець» оприлюднять ці імена і почнеться голосування. Слідкуйте за перебігом проекту.



Теги:Василь Чепурний, чернігівські святі, слава Чернігова, Київський патріархат, Дитинець


Читайте також



Коментарі (0)
avatar