реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

"Свідомість російського народу -- язичницька" -- останні слова убитого священика

Друг сім'ї убитого в Пскові священика Павла Адельгейма, в 1989-2010 роках очолював парафіяльну раду церкви Жінок - Мироносиць у Пскові, де служив загиблий, Віктор Яковлєв оприлюднив останні слова Адельгейма про поточне положення в РПЦ МП, повідомляє "Росбалт".

Яковлєв розповів, що кілька днів тому він, збираючись до Лондона, попросив Павла Адельгейма написати вітання їх загальному другові - діаконисі англіканської громади в Олдбері Джанет Ріджвей, з якою той мав побачитися. Він наводить слова зі звернення Адельгейма.

"Я продовжую служити, проповідувати, але вже на других ролях, на задньому фоні. На жаль, вся справа в тому, що церковне життя в Росії гасне. І скільки б у Патріархії не говорили про золоті куполи, на жаль, золоті куполи виражають тільки силу церковної влади і зростання церковного бюджету за рахунок державних доходів, не більше. А духовне життя руйнується і знищується, причому, знищується воно, звичайно, цілеспрямовано самою Московською патріархією. Вона руйнує все, що тільки можна в церкві зруйнувати. Створює своє матеріальне благополуччя, але руйнує духовне життя ", - йдеться в листі священика.

На думку Адельгейма, "дружба церкви і держави - це катастрофа, це церковна катастрофа". "У нас віра в церкві помінялася на ідеологію. Немає віри, а є ідеологія. Церква зайняла місце колишнього Політбюро КПРС. Так її зараз і називають. Кажуть, що Росію очолюють чекісти і церковники. Фактично виходить, що в цій церкві не залишається місця для Христа. Попросту кажучи, Ім'я його все рідше і рідше главами церкви вживається. Тепер у нас свято, 1025-річчя хрещення Русі. Але це свято православ'я, а не християнства. Тепер православ'я і християнство зовсім не одне і те ж. Тому що під словом "православ'я" більше розуміється національна ідеологія, а зовсім не християнська віра ", - вважав отець Павєл.

"Святкування 1000-річчя хрещення в 1988 році вони називають Другим хрещенням Русі. Вони вважають, що подія укріплень відносин між державою і церквою рівнозначно тому, що сталося за князя Володимира. Насправді це зовсім не так. Тому що свідомість у російського народу зараз абсолютно язичницька, і навіть у того народу, який регулярно ходить до церкви, свідомість язичницька. Звичайно, до церкви ходять, Богу моляться, але це в межах 3% населення. І цифра може бути кілька завищена, але не занижена, умовно можна вважати 3% ... ", - нарікає Павєл Адельгейм.


Портал - кредо. ру



Теги:російський народ, Московська патріархія, Портал-кредо, Адельгейм


Читайте також



Коментарі (0)
avatar