реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Суворі реалії воєнного часу

Дбаючи про безпеку співгромадян, Президент України Володимир Зеленський у своїх зверненнях до українців постійно закликає не нехтувати сигналами повітряної тривоги.

Керуючись міркуваннями безпеки, у нашій прикордонній Чернігівській області дозвіл працювати з відвідувачами отримали лише ті заклади гуманітарної сфери, які мають облаштоване укриття на випадок оголошення повітряної тривоги.

Отже і керівництво Чернігівського обласного драмтеатру ім. Т.Г.Шевченка, перш ніж запрошувати своїх шанувальників на перегляд вистав, попіклувалося про обладнання укриття у підвальному приміщення будівлі відповідно до діючих нормативних вимог.

Перед початком кожної вистави чи концерту глядачі попереджаються про припинення показу у разі оголошення повітряної тривоги та перехід до укриття у супроводі відповідальних працівників театру. Якщо тривога скасовується за півгодини, проведення заходу продовжується, у разі, коли вона триває більше 40 хв., проведення заходу припиняється, а за глядачами зберігається право використати придбані квитки в інший час.

Саме так і сталося цього недільного вечора під час показу на великій сцені вистави «Кайдашева сім’я» за твором І.Нечуя-Левицького. Після антракту на початку другої дії була оголошена повітряна тривога, і присутні у залі глядачі та персонал театру, задіяний у виставі, змушені були перейти до укриття.

У зв’язку з тим, що тривога тривала більше години, показ вистави не відновлювався, а глядачам повідомили, що вони можуть скористатися придбаними квитками на цю чи іншу виставу на великій сцені театру в зручний для себе час.

З огляду на відсутність репертуарної щомісячної афіши пропонуємо отримувати поточну інформацію про наступні вистави в інтернет-мережах та приходити на культурно-мистецькі заходи, що відбуваються в театрі попри всі складності воєнного стану. Бо повітряні тривоги минають, а театр має продовжувати своє творче життя заради збереження духовності в сучасному суспільстві.

Раїса Міненко,
керівник літературно-драматургічної частини театру




Теги:ChernihivTheatre, драмтеатр, Чернігів, Бакіров, вистава, театр


Читайте також



Коментарі (0)
avatar