реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Судитимуть російського шпигуна

Ворожого агента затримали у листопаді минулого року, а нині слідчі управління СБ України у Чернігівській області завершили досудове розслідування.

Громадянин росії мешкав у прикордонному селі і приховано збирав інформацію про місця дислокації та переміщення українських військ на території Чернігівщини та Київщини.

Оперативники СБУ встановили, що громадянин рф був завербований кадровим співробітником фсб під час однієї з поїздок до росії. Ворожий агент отримав оперативний псевдонім і детальні інструкції щодо збору і способів передачі секретних відомостей.

Як поінформувала прес-група управління СБУ, за даними слідства під час окупації Чернігівщини поплічник агресора надав свою згоду на співпрацю військовослужбовцям рф, повідомивши їх, що є агентом фсб. Після визволення території регіону від ворога агент продовжив виконувати завдання російської спецслужби. Від своїх кураторів він отримав вказівку про збір та передачу їм відомостей щодо переміщення та розташування підрозділів Збройних Сил України, а також даних про кількість особового складу, військової техніки та наявного озброєння Сил оборони поблизу державного кордону.

Агента москви затримали на гарячому - під час спроби передачі закритої інформації до рф. У зловмисника було виявлено мобільний телефон із доказами "листування" з представником російської спецслужби.

Наразі матеріали кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану) Кримінального кодексу України, скеровано до суду.

"Голос України"



Теги:шпигуни, російсько - українська війна, СБУ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar