реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Російську шпигунку виявили на Чернігівщині

Служба безпеки України затримала жінку, яка працювала на Головне управління генштабу ЗС РФ, більш відоме як ГРУ, під час спроби передачі даних. За вказівкою російських спецслужб вона приховано відстежувала місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ на Чернігівщині. Про це йдеться у повідомленні СБУ на офіційній Facebook-сторінці.

За поширеною СБУ інформацією, жінка намагалась фіксувати точний час і напрямки польотів української бойової авіації, яка залучена для підтримки контрнаступу ЗСУ на фронті.

Також вона мала виявити та передати російським військам локації протиповітряної оборони, укріпрайонів та фортифікаційних споруд українських захисників на території області. Росіяни планували використати цю інформацію для підготовки повітряних атак на об’єкти ЗСУ.

Під час обшуку в оселі затриманої виявили мобільний телефон, який вона використовувала для комунікації з російськими спецслужбами.

Правоохоронці повідомили їй про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі вона під вартою і повністю визнала свою вину.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді до довічного ув'язнення.

А футболочка-то синьо- жовта...



Теги:шпигуни, державна зрада, російсько - українська війна, СБУ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar