реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Суддю за квотою "Свободи" хочуть звільнити за неетичну поведінку.

Національне агентство з питань запобігання корупції звернулося до Постійної комісії з питань регламенту та етики Конституційного суду щодо неетичної поведінки судді Ігоря Сліденка, що є підставою для звільнення його з посади. Про це повідомляє Захід. нет

Як пояснили в Нацагентстві, «27 жовтня 2020 року відразу після голосування за неконституційність е-декларування суддя Сліденко написав лист працівнику НАЗК. За декілька тижнів до цього саме цей працівник склав щодо судді протокол, оскільки останній не подав декілька повідомлень про суттєві зміни в майновому стані. Лист було написано французькою мовою з офіційної адреси судді. Його переклад наступний: «А тепер, сказав Атос, загортаючись у плащ і надягаючи капелюха, тепер, коли я вирвав у тебе зуби, гадюко, кусайся, якщо зможеш! Олександр Дюма. Три мушкетери. P.S. Тож мерсі, панове, і передайте мій привіт пану Н.».

Поміж причин звернення у НАЗК назвали підготовку суддею рішення КСУ про неконституційність е-декларування в умовах конфлікту інтересів, що визнано ним самим, а також чисельні заяви Сліденка у ЗМІ, які порушують етичні принципи.

НАЗК також оприлюднило детальний перелік ймовірних етичних порушень судді Сліденка.

У відомстві нагадали, що міжнародні акти визначають, що «суддя має дотримуватися високих стандартів поведінки та не вчиняти дій, які підривають авторитет правосуддя».

Крім того, у НАЗК зауважили, що 8 жовтня 2020 року Сліденко подав заяву про звільнення самостійно, однак до сьогодні КСУ не прийняв рішення щодо цієї заяви.

«А отже, на підставі ст. 21 Закону України «Про КСУ» НАЗК просить Постійну комісію з питань регламенту та етики КСУ притягнути Сліденка до дисциплінарної відповідальності у вигляді звільнення його з посади судді КСУ», — йдеться в повідомленні.

Сліденко, відповідаючи на запитання, як розвиватимуться події, якщо у парламенті будуть 226 голосів депутатів для ухвалення законопроекту про припинення повноважень усіх суддів КС, сказав, що далі будуть «розпад України і війна».



Теги:свобода, Конституційний суд, Ігор Сліденко, НАЗК


Читайте також



Коментарі (0)
avatar