реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Суддю, який виправдав розгін євромайдану, не пустили

18 січня закінчилось перше спільне засідання Громадської ради міжнародних експертів та Вищої кваліфікаційної комісії суддів. За його підсумками 8 кандидатів виключили з конкурсу на посаду суддів Вищого антикорупційного суду.

Так, уже не можуть претендувати на посади антикорупційних суддів Голуб Оксана, Загородній Анатолій, Заєць Тарас, Квятковський Анатолій, Кулініч Юрій, Мартинов Євген, Тішко Дмитро та Штульман Ігор.

Вони мали можливість прокоментувати сумніви у доброчесності та професійності, висловлені щодо них міжнародними експертами, а також відповісти на додаткові запитання.

Один із кандидатів Юрій Куліч не прибув на засідання через лікарняний, направивши лист із проханням перенести розгляд його кандидатури.

Однак ГРМЕ та ВККС ухвалили одноголосне рішення щодо розгляду кандидатури Куліча.

“Сьогодні ГРМЕ почула від кандидатів безліч маніпулятивних пояснень щодо їхнього сумнівного майна чи поведінки, проте жодне із них не вдовольнило міжнародних експертів. На відміну від ВККС, яка брала на віру найсмішніші пояснення кандидатів у конкурсі до Верховного Суду, міжнародні експерти не погодилися визнати доброчесними сумнівних кандидатів на підставі сумнівних доказів, — коментує експерт Центру протидії корупції Анастасія Красносільська. Експерти показали, як насправді має працювати міжнародний стандарт добору суддів: кандидати, які не можуть довести походження майна чи інші дії, вибувають з конкурсу”.

Відмітимо, що Юрій Кулініч – суддя Деснянського районного суду м.Чернігова. Він прийняв виправдовувальний вирок щодо колишнього міліціонера Едуарда Гребенюка, якого звинувачували в розгоні чернігівського Євромайдану.
ПіК



Теги:гребенюк, антикорупційний суд, Юрій Кулініч, розгін євромайдану


Читайте також



Коментарі (0)
avatar