реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Судді зайнялися шпаківнями

16 березня судді апеляційного суду Чернігівської області на чолі з головою суду Садігом Тагієвим провели благодійну акцію з умовною назвою „Весна”: вони вивісили 25 шпаківень на території Національного архітектурно-історичного заповідника „Чернігів стародавній” – одному з найулюбленіших місць відпочинку чернігівців. А змайстрували „будиночки для шпаків” працівники Носівського районного суду Чернігівської області.

Суддів у їх добрій справі супроводжували заступник генерального директора заповідника Олександр Косенко та вчений секретар Сергій Черняков. Вони контролювали та радили, де найкраще розмістити шпаківні.

Історики-науковці зазначили, що вражені такою ініціативою, а надто, що вона проявлена суддями – за загальним уявленням людьми закритими як у професії, так і у спілкуванні. Не так часто, за їх словами, хтось добровільно виявляє бажання зробити особистий внесок у благоустрій заповідника – хранителя історичного надбання Чернігівщини.

Голова апеляційного суду Садіг Тагієв запевнив, що й надалі його колеги допомагатимуть заповіднику, аби видатний Дитинець став ще гарнішим. Це, у свою чергу, сприятиме розвитку туризму у древньому Чернігові.

Задоволені роботою на благо рідного міста, судді-учасники акції відвідали виставку відомого українського художника Юрія Нагулка, що відкрилась у Національному заповіднику „Чернігів стародавній” і присвячена 1025-річчя Хрещення Русі –України.

Олеся Гайдай.





Теги:Чернігів стародавній, Вал, отдам


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
А чого ж, на палатку біля Катерининської церкви, не повісили шпаківню???
avatar
2
о, класна ідея -- та ще й копію рішення Вищого суду про її знесення. І написати: "Не виконано!"
avatar
3
На жаль, в Україні нині суддів немає, є штампувальники потрібних ригам рішень, дуже часто антизаконних. Тому піаряться на нещасних пташках.
avatar