реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Суд США надіслав повістки Коломойському і Дубінському

Суд США надіслав повістку олігарху Ігорю Коломойському і нардепу від фракції “Слуга народу” Олександру Дубінському.

Відповідний документ опублікував у Facebook колишній глава Закарпатської області Геннадій Москаль.

“Відповідно до Гаагської конвенції про вручення за кордоном судових або позасудових документів у цивільних або комерційних справах 1965 року, Міністерство юстиції України отримало повістки американського суду для передачі їх народному депутату Олександру Дубінському, авторам програми “Гроші” на телеканалі “1+1″ та кінцевому бенефіціару каналу Ігорю Коломойському (один з документів надаю для ознайомлення громадськості)”, – написав Москаль.

Зазначається, що Міністерство юстиції має негайно вручити повістки адресатам, в іншому випадку суд винесе рішення проти них автоматично.

“Згідно згаданої конвенції, Мін’юст повинен вручити ці повістки адресатам негайно. Як бачимо, протягом 21 дня з моменту вручення цих повісток панове Дубінський, автори програми «Гроші», а також їх кінцевий бенефіціар, мають надати відповіді суду щодо позову громадянина США Алекса Ровта. Якщо відповіді не будуть надані, суд винесе рішення проти них автоматично.

В той же час, ні Солом’янський ні Подільський суди столиці поки так і не відреагували на аналогічні позови пана Алекса Ровта, так що у заочному змаганні американського й українських судів поки виграють Штати)”, – зазначив Москаль.

Нагадаємо, Федеральний суд США прийняв до розгляду позов Алекса Ровта до народного депутата Олександра Дубінського, авторів програми «Гроші» та телеканалу «1+1» щодо поширення завідомо неправдивої інформації про нього. Про це написав колишній очільник Закарпатської ОДА Геннадій Москаль у Facebook.

З метою забезпечення позову громадянин США Алекс Ровт просить накласти арешт на все майно відповідачів.

Москаль додав, що позивач також просить Федеральний суд США витребувати й прийняти до розгляду справу, яка порушена 20 жовтня 2019 року судом штату Делавер (№2019-0377) щодо відмивання на території США коштів, отриманих злочинним шляхом кінцевим беніфеціаром «1+1» Ігорем Коломойським. Кошти у розмірі $607 перераховувалися через «Приватбанк», а 46 мільйонів із них належали «Кварталу-95».

Алекс Ровт, подав аналогічні позови до тих самих відповідачів також і до Солом’янського та Подільського районного судів Києва.

«Можна вже робити ставки на те, які суди швидше розглянуть ці справи – українські чи американський?» – пише колишній губернатор Закарпаття.

Москаль додав, що також подав клопотання, «щоб при залученні мене в даній справі на території США всі витрати на переліт і проживання було покладено на відповідачів. Я попереджав: не викликайте вовка з лісу! Бо він може й вийти…» – резюмував він.Акценти. Життя



Теги:єврейське лоббі, Дубінський, Слуга народу, Коломойський, команда ЗЕ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar