реклама партнерів:
Головна › Новини › Від редактора

Суд прийняв соломонове рішення

Новозаводський районний суд Чернігова (суддя Інна Цибенко) розглянув позов кандидата у народні депутати України по округу № 206 Владислава Атрошенка до газети "Сіверщина" з вимогою закриття газети до кінця виборів. Це був перший такий процес проти ЗМІ у виборчій компанії.

За поширення інформації про власність Владислава Атрошенка -- фірму "Основа ТВ", яка відключила трансляцію телеканалу ТВі.

Суд почав засідати о 16 годині, вислухав доводи сторін, відхилив мої клопотання про перенесення справи, оскільки неправочинним визначено відповідача та я не мав змоги ознайомитися з матеріалами справи (позов вручено за 3,5 години до початку засідання).

О 21 годині почалося оголошення ухвали суду. Воно, якщо коротко, полягає в тому, що спочатку треба довести незаконність газетних відомостей в цивільному порядку, а тільки потім звертатися в адміністративному порядку. Таким чином, позовні заяви Владислава Атрошенка до редакції газети "Сіверщина" відхилено.

В той же час, відповідно до матеріалів справи, я готовий спростувати твердження, що саме Владислав Атрошенко є власником "Основи" -- в державному реєстрі дійсно нема прізвища Атрошенка. Сам же Владислав Атрошенко на Фейсбуці визнав, що зробив емоційне рішення. Воно дійсно невигідне ні кандидату, ні газеті...

Наразі дякую за журналістську солідарність Павлу Пущенку, Олегу Головатенку, Владиславу Савенку, Ігорю Грищенку -- вони підтвердили, що вільна журналістика існує. Дякую за готовність допомогти колегам з Києва.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Владислав Атрошенко, Сіверщина, Василь Чепурний, свобода слова, Новозаводський суд


Читайте також



Коментарі (0)
avatar