реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

Стінгазета Прилуцької колонії -- краща!

Національний конкурс шкільних газет, якій щорічно проводиться в Миколаєві, - найбільша подія шкільного друку в Україні. Він проводиться під патронатом Національної спілки журналістів України, Національної академії педагогічних наук України, Асоціації молодіжної преси України та Миколаївського коледжу преси й телебачення. Головним (і – зовсім неочікуваним!)відкриттям цьогорічного 15 ювілейного конкурсу стала газета «Горизонт» Прилуцької виховної колонії для неповнолітніх.

- Ми були дуже вражені, - зазначив Гліб Головченко, президент Національного конкурсу, секретар Національної спилки журналістів України, -коли отримали заявку на участь у конкурсі від виховної колонії. Для нас стало справжнім відкриттям, що у такому закладі діти також роблять власну газету, в який вони роблять перші кроки до Творчості і Духовності…Ми гідно відзначили видання– як одного з переможців конкурсу. Оргкомітет має також намір звернутися до головного керівника Пенітенціарної Служби України Олександра Лисицкова з проханням надання всебічної підтримки та дієвої допомоги «Горизонту», який є єдиним виданням серед всіх пенітенціарних закладів України, до того ж, таким щирим, цікавим, професійно зробленим…

У цьогорічному конкурсі брало участь 3011 стінних, друкованих, електронних шкільних газет, газет професійно-технічних та позашкільних закладів з 24 областей України, а також – з Болгарії та Росії. Заявки на участь у конкурсі подало 14 дитячих та підліткових видань з Чернігівщини, але ж серед переможців було лише видання Прилуцької виховної колонії! Вихованці колонії, завдяки роботі в газеті, мають змогу звернутися до цілого світу й сказати людям: впізнайте мене, зрозумійте мене, пробачте, якщо можете…

«Горизонт» відіграє велику роль у навчанні, у моральному, патріотичному, естетичному вихованні підлітків, які відбувають свій термін покарання в колонії, відкриває для них нові майбутні горизонти. Тому перемога й Гран-при в номінації «За вагомий внесок у розвиток освіти України» - дуже доречна і повністю відповідає потужній роботі редакційної ради газети і всього колективу установи в цілому.

Переможців, які повернулися з Миколаєва з нагородами, грамотами, подарунками, вітали вдома - на території закладу, начальник Управління Державної пенітенціарної Служби в Чернігівській області полковник в. с. Олександр Доробалюк; начальник колонії, підполковник в. с., шеф-редактор «Горизонту» В’ячеслав Радченко; радісні й горді вихованці… За щасливим збігом обставин, гостем колонії в цей день був Уповноважений Президента України з прав дітей Юрій Павленко, якій поспілкувався з вихованцями - кореспондентами газети, поздоровив їх зі значною перемогою й побажав нових творчих перемог.

Залишається лише додати, що редагує «Горизонт» вчитель колонії, досвідчений журналіст, професійна письменниця, авторка 8 виданих книг (серед них резонансна книга про прилуцьку «малолетку» - «Зона грає блюз»), лауреат престижних вітчизняних та міжнародних премій Лілія Черненко.

Сергій ДЗЮБА,
м. Прилуки



Теги:стінгазети, Прилуки, Прилуцька колонія, Лілія Черненко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar