реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Старосту вибрали з перевагою в один голос

12 березня жителі територіальних громад сіл Бірки та Білики, що входять до Остерської ОТГ (Козелецький район) обирали старост.

Положення про старосту сіл Остерської міської ради було затверджено наприкінці 2016 року. До минулої неділі обов’язки старости сіл Білики, Набільське, Туманська Гута, Жилин Млинок виконувала Світлана Озимай, яка до цього працювала Біликівським сільським головою. А обов’язки старости у селах Бірки, Дешки, Самсони, Крені, Романьки та Жуківщина виконувала також колишній Бірківський сільський голова Ольга Луговська. Про це інформує otg.cn.ua.

Саме Світлана Озимай і Ольга Луговська за результатами голосування виборців були обрані старостами відповідних громад. Про це повідомив фонд "Майбутнє Чернігівщини".

Цікаво, що сільським старостою села Бірки та підпорядкованих населених пунктів Ольга Луговська була обрана з перевагою всього в один голос. Загалом за неї віддали свої голоси 33 % виборців, загальна явка склала 42,8 % відсотків від загальної кількості виборців, внесених у списки.

Майже вдвічі більша явка була в Біликівській територіальній громаді – 85,3% жителів взяли участь в голосуванні. 53% виборців проголосували за Світлану Озимай.

Нагадаємо, що з 12 березня вступив силу закон, що регулює повноваження та обов’язки старости.



Теги:самоврядування, вибори старост, остер, децентралізація


Читайте також



Коментарі (0)
avatar